La taxa turística a la Comunitat Valenciana abocada a morir abans d'aplicar-se

Empresaris del sector turístic prediuen el final de l’impost turístic, creat pel Botànic, que havia d’entrar en vigor a la fi de 2023

La taxa turística a la Comunitat Valenciana abocada a morir abans d'aplicar-se
30/05/2023 -

Estava prevista la seua implantació per part dels ajuntaments a principis de 2024, però davant el gir que hem experimentat en les eleccions del passat diumenge i per tant un gir de govern en Les Corts, possiblement la taxa turística no veu finalment la llum. El decret aprovat pels partits que formaven el Pacte del Botànic (PSOE, Compromís i Unides Podem) formava part d’un paquet de mesures fiscals per a impulsar el turisme sostenible i que, al seu torn, donava lloc a una taxa en pernoctacions turístiques (segons el tipus d’allotjament triat) en la Comunitat.

La proposta va ser rebutjada de manera unànime per la patronal del sector turístic, a més del rebuig dels tres partits de l’oposició, PP, Ciutadans i Vox. Partits que ara prenen el comandament a excepció de Cs. El sector turístic va mostrar el seu descontentament des del principi, encara llastrat per la pandèmia i crisis derivades de la invasió russa a Ucraïna. Aquest impost afectava hotels, apartaments, cases rurals o creuers, entre altres.

L’impost valencià a les estades turístiques (Ivet) era un impost propi de la Generalitat que tenia com a objectiu gravar la capacitat econòmica dels turístiques, que es fa evident, en pernoctar en un establiment turístic. En aquest sentit, ciutats amb un important desenvolupament en el sector com Alacant, Benidorm, Torrevella o Gandia, van descartar aplicar aquesta taxa, pel seu incipient procés de recuperació i més en Comunitat Valenciana, on la inflació està creant una situació molt ajustada, segons les pròpies patronals, per les conseqüències de la inflació.

Fede Fuster, president de la patronal hotelera HOSBEC, ja va avançar a aquest mitjà la caiguda de la taxa turística i amb el canvi en la geometria política en la Generalitat Valenciana, és una cosa que pot considerar-se “un fet” que han celebrat els empresaris del sector turístic.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × three =