politica

Toni Pérez: "Alacant Gastronòmica es consolida com un referent dels certàmens culinaris del nostre país"

1 minut

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha assistit este migdia a la inauguració de la sexta edició del certamen ‘Alacant Gastronòmica’

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha assistit este migdia a la inauguració de la sexta edició del certamen 'Alacant Gastronòmica' que se celebrarà fins dilluns que ve 30 de setembre en Fira Alacant -IFA- amb multitud de propostes per a tots els públics i amb l'objectiu de superar els 75.000 visitants de l'edició anterior.

Esta cita, considerada com l'esdeveniment culinari més experiencial d'Espanya, disposarà durant les pròximes quatre jornades, d'un planter d'activitats en el qual els grans protagonistes seran les 120 Estreles Michelin i Sols Repsol que participen en l'esdeveniment per a mostrar tot el seu potencial creatiu.

Durant la seua intervenció, posterior al tall de cinta d'inauguració, Toni Pérez ha destacat l'excel·lència gastronòmica d'una província que té com un dels seus majors reclams turístics la cuina mediterrània, amb plats típics i productes autòctons.

"Som un destí de referència internacional per la nostra completa oferta turística, entre la qual destaca la gastronomia. Els nostres restaurants atresoren un total de 15 Estretes Michelin repartides en onze establiments que aconseguixen un grau d'excel·lència, innovació i investigació d'alt nivell" ha sentenciat el president.

Estos elements conviuen de manera complementària, tal com ha assegurat el responsable provincial, "amb una extensa i diversa cuina tradicional, diferent i singular en cada comarca del nostre territori".

"La gastronomia s'ha convertit en els últims anys en un important reclam turístic del nostre destí. Per això, el fet que 'Alacant Gastronòmica' congregue a cuiners de tot el món ens posiciona en l'epicentre mundial de la restauració", ha concretat el president, qui ha recordat que tant la Diputació d'Alacant com el Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca participen de manera activa en esta iniciativa des de la seua primera edició "per a fer costat als professionals del sector i a les nostres empreses".

"Sempre donant suport a la nostra cuina local i difonent els productes dels nostres municipis, perquè la gastronomia és turisme i el turisme impulsa la nostra economia, proporciona nombrosos llocs de treball i constituïx el múscul central del nostre Producte Interior Brut", ha puntualitzat Toni Pérez, qui s'ha felicitat pel fet que la inauguració d'este certamen coincidisca amb el Dia Mundial del Turisme.

Finalment, el president també ha animat als alacantins i visitants a participar de les nombroses propostes que oferix la fira, amb diverses cites paral·leles i complementàries, així com a consumir i adquirir productes autòctons, "no sols durant estos dies, sinó durant tot l'any".

L'acte, que ha inaugurat el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha comptat també amb la presència de la presidenta del certamen 'Alacant Gastronòmica', Gema Amor, i del president de la Cambra de Comerç d'Alacant, Carlos Baño.

El màxim responsable del Consell ha indicat que Alacant és una província que compta "amb els millors productes i els millors xefs, que continua lluitant per l'elaboració i la qualitat i obrint-se al món". A més, ha assegurat que este certamen s'ha consolidat com a referència nacional i internacional "per al nostre sector hostaler, agroalimentari i productiu".

També han assistit a l'esdeveniment l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, el d'Elx, Pablo Ruz, la vicepresidenta del Consell, Susana Caramero, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, el conseller d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, el conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, la vicepresidenta primera de la Diputació d'Alacant, Ana Serna, el diputat de Desenrotllament Econòmic, Carlos Pastor, i el director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, a més d'alcaldes i regidors de la província, presidents i responsables d'associacions turístiques i gastronòmiques de la província, així com cuiners i representants del sector empresarial.

Finalment, Toni Pérez ha concretat que esta fira suposa "un immillorable exemple que l'aliança publicoprivada, amb la Diputació d'Alacant, la Cambra de Comerç i la pròpia institució firal, així com la necessària col·laboració de la Generalitat, permet oferir una trobada de primer nivell, consolidat ja com a referent dels certàmens culinaris al nostre país".

'Alacant gastronòmica'

La fira congrega, al llarg de 36.000 metres quadrats, a cuiners de diferents països, així com 250 expositors i més d'un centenar de ponències i tallers participatius oberts al públic. També es desenrotllaran tastos, degustacions, venda de productes a preus de fira, informació sobre establiments de restauració, obradors o productors de diferents sectors, especialment dels consells reguladors i d'indicacions geogràfiques protegides.

Enguany esta cita gastronòmica compta amb diverses novetats, com la I edició del Concurs Internacional d'Alta Pastisseria Torreblanca al millor pastís de #xocolate del món, que se suma al XVII Campionat d'Espanya de Truita de Creïlla Trofeu Tescoma, al costat de l'III Congrés Nacional de la Truita de Creïlla.

A més, la participació del Marroc com a país convidat permetrà al públic descobrir una gastronomia aromàtica, especiada i exòtica, representada per la cuinera Najat Kaanche. Formada en els restaurants més importants del món, entre ells El Buli, Kaanche representa el millor de la cuina alauí amb innovadors creacions.

Esta cita culinària suma també concursos, tallers i activitats paral·leles enfocades a l'oci, els hàbits saludables, l'esport i la formació. A més, hi haurà, com cada any, un component altruista amb 'Alacant Gastronòmica Solidària', mitjançant la polsera d'accés la recaptació del qual -dos euros per entrada- es destinarà de manera íntegra a l'elaboració de menús solidaris.

Espais Costa Blanca

El Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca compte en esta fira amb una zona per a promocionar les propostes dels municipis alacantins. 'Assaborix Costa Blanca' albergarà showcookings i presentacions d'algunes localitats i d'associacions gastronòmiques de la província.

Les poblacions participants amb estand propi són Albatera, Altea, Benejúzar, El Poble Nou de Benitatxell, Callosa de Segura, Crevillent, El Campello, Ibi, L'Alfàs del Pi, Monforte del Cid, Mutxamel, Onil, Orba, Relleu i Santa Pola, així com la Ruta del Vi d'Alacant i l'Associació de la Bacora.

L'organisme autònom de la Diputació ha participat en les sis edicions d''Alacant Gastronòmica' donant suport a la gastronomia local amb un espai per a promocionar els seus plats típics. En l'última edició es van realitzar 36 degustacions de diferents municipis de la província.

Costa Blanca difondrà en les seues xarxes socials les diferents presentacions i showcookings que es desenrotllen en l'espai Assaborix Costa Blanca. A més, estes presentacions gastronòmiques es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de Turisme Costa Blanca @costablancaorg.