Toni Pérez aposta per la digitalització com a eina per a difondre el raïm de taula embossat del Vinalopó

El president participa en Asp en el tall del primer ram amb el qual arranca la campanya de 2023

Toni Pérez aposta per la digitalització com a eina per a difondre el raïm de taula embossat del Vinalopó
06/09/2023 -

El president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, ha participat aquest matí a Asp en el tall del primer ram de Raïm de taula Embossat del Vinalopó amb el qual arranca simbòlicament la campanya de 2023, que espera recol·lectar uns 35 milions de quilos, una xifra lleugerament inferior a l’any passat.

Durant l’acte, el responsable provincial ha avançat que, malgrat la incertesa de la temporada “per raons que no podem combatre, com els vaivens del temps, l’economia o altres circumstàncies”, la Diputació d’Alacant “sí que pot actuar en altres qüestions relacionades amb la digitalització, una eina important que contribueix al fet que siguem millors per a dur a terme més formació i més divulgació”.

“És la nostra gran a posta per a aquest període”, ha assegurat Toni Pérez, qui ha mostrat el “suport històric de la institució provincial al Raïm de taula Embossat del Vinalopó, com a històrica és la qualitat i l’enorme esforç que desenvolupa el camp per aquesta fruita que és bandera de la nostra terra i que conjumina cultura, tradició, productivitat i riquesa”.

L’acte ha comptat també amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, el conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre, l’alcalde de la localitat, Antonio Puerto, el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Raïm de taula Embossat del Vinalapó, José Bernabéu, el diputat de Desenvolupament Econòmic, Carlos Pastor, la diputada provincial i alcaldessa del Fondó dels Neus, Carmen Sellés, i representants del sector agrari i vinícola de la zona, entre altres autoritats.

Toni Pérez ha garantit l’ajuda de la Diputació al sector i s’ha compromés a incrementar en aquests quatre anys de legislatura aqueix suport a través del Consell Regulador “especialment en la difusió i divulgació de tota la bonança que ens aporta a l’economia alacantina aquest raïm i perquè tinguem molt present sempre tot l’esforç que és fa, el manteniment de tantes famílies, dels propietats, plantacions, dels treballadors i de la quantitat d’ocupacions que genera, abans que ens arribe a la taula i ens delecte”.

Així mateix, el president ha animat a la ciutadania al fet que consumisca “aquesta meravellosa fruita que forma part de la nostra cultura, que redistribueix riquesa en la nostra terra i que suposa un enorme esforç en el qual se sustenta el gaudi d’aquesta menja”.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana ha assegurat que és un orgull “poder mantindre aquesta tradició i tornar a aquesta cita obligada i volguda que serveix per a reconéixer una tradició centenària d’una producció especial i una qualitat excepcional i que és un senyal d’identitat”.

Finalment, José Bernabéu ha incidit en el fet que enguany la campanya és presenta “incerta, perquè hem assistit a un estiu excessivament calorós i a més molt llarg i hi ha hagut que fer més aportació d’aigua de la necessària, amb el que s’augmenten els costos de producció”. Malgrat això, el president de la CRDOP ha assegurat que el sector “porta més de 100 anys lluitant amb això i aguanta gràcies a aqueix caràcter i als temporades adobant-s’en aquestes batalles”, per la qual cosa espera obtindre resultats positius en 2023.

Després del tall del primer ram de raïm en una finca d’Asp, s’ha celebrat en el Teatre Wagner d’Asp la presentació de la campanya.

La Diputació d’Alacant col·labora dones de fa anys amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Raïm Embossat del Vinalopó amb el propòsit de recolzar i impulsar el consum d’aquest producte tan característic i representatiu de la província per la seua qualitat i tradició i per la productivitat i riquesa que genera. Enguany la institució aportarà 9.000 euros per a la digitalització, el manteniment de clons sanitaris o la defensa de la protecció i promoció del producte, entre altres accions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 2 =