Toni Pérez avança l'estratègia de Costa Blanca per a la campanya d'hivern

El president de la Diputació i del Patronat Provincial de Turisme participa en la jornada inaugural de la World Travel Market de Londres

Guardar

londres costas blanca diputacion
londres costas blanca diputacion
El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha anunciat aquest matí des de Londres l'estratègia promocional que el Patronat de Turisme Costa Blanca desplegarà en aquesta edició de la fira World Travel Market per a afrontar la campanya turística d'hivern a la província. El full de ruta se sustenta en la consolidació del producte vacacional i en la cerca de nous perfils de viatgers, interessats en propostes centrades en el turisme d'interior, el cultural, el gastronòmic, el de salut i benestar o l'esportiu.A eixos eixos d'acció de l'organisme autònom se sumarà també la col·laboració i coordinació interadministrativa amb el propòsit de fidelizar al seu principal mercat emissor, el britànic. Així ho ha detallat el responsable provincial durant la jornada inaugural d'aquest certamen, on ha estat acompanyat pel director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo.“Venim a aquesta fira amb una planificació molt concreta amb la qual potenciarem la nostra oferta, aprofitant les bones perspectives del sector per a la temporada d'hivern”, ha destacat el president, qui s'ha mostrat confiat que des de l'organisme autònom “tancarem importants acords amb operadors i agents turístics que ens permetran incrementar les xifres de viatgers britànics cap a la nostra província”.Tal com ha avançat Toni Pérez, president també del Patronat Costa Blanca, l'agenda de la Diputació a Londres aprofundirà a potenciar accions conjuntes desenvolupades tant amb Turisme Comunitat Valenciana com amb Visit Benidorm amb la finalitat d'enfortir les potencialitats de la província. “Posarem en marxa una campanya que estarà sustentada en una presentació sobre la sostenibilitat de la nostra destinació turística i en una sessió de treball amb l'aerolínia i turoperador Jet2”, ha concretat.D'altra banda, la segona de les línies programàtiques de l'ens turístic provincial passa per marcar una acció promocional conjunta amb HOSBEC per a potenciar en el mercat britànic el producte vacacional a través d'un esdeveniment de street màrqueting amb el qual es posarà el focus d'atenció en la benevolència climàtica de la Costa Blanca durant tot l'any.A més, la Diputació també aposta en la WTM per la cerca de nous perfils de turistes. En aquesta estratègia, el Patronat treballarà de la mà de ETOA (Associació Europea de Turoperadors) per a tractar de fidelizar diferents tipus de viatgers britànics interessats en el turisme d'interior, el cultural, el gastronòmic, el de salut o l'esportiu.Finalment, Toni Pérez ha concretat que l'últim dels eixos promocionals de Costa Blanca és establir una “connexió amb altres mercats interessants per a la nostra província com Bulgària, Islàndia, Polònia, Itàlia, Irlanda, Alemanya o Amèrica del Nord. Per a això, mantindrem diferents reunions amb turoperadors i aerolínies”.

Perspectives per a la Costa Blanca

La Costa Blanca, a través del seu Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández, estarà connectada durant la campanya d'hivern 2023-2024, amb 24 terminals britàniques. En concret, més de 50 rutes gestionades per cinc aerolínies -British Airways, Rynair, Jet2, EasyJet i Vueling-, acostaran el Regne Unit a la província d'Alacant.El perfil del turista britànic llança dades econòmiques interessants. Sol realitzar una despesa mig diària que frega els 133 euros i roman en la Costa Blanca més d'una setmana sencera. Un 30,2% dels viatgers que arriba a algun dels municipis alacantins ho fa a través d'un paquet turístic ja tancat. El 97,7% accedeix per via aèria i s'allotja en hotels (53’1%), habitatge de familiars i amics (16,6%), residència pròpia (15,6%) o establiments de lloguer (13,2%).Referent a això, José Mancebo ha indicat que les expectatives de creixement en la terminal alacantina “són molt positives, ja que, mancant l'últim trimestre de l'any, el nostre aeroport ha acumulat més de 12 milions de passatgers procedents de tot el món”. Aquesta xifra, segons ha reconegut, “ens fa augurar una temporada hivernal molt beneficiosa per al nostre sector turístic, amb especial rellevància del mercat britànic, que incrementa la seua oferta de places aèries per primera vegada des de la pandèmia”.Per això, tal com ha concretat el president de la Diputació d'Alacant, “hem d'estar preparats per a oferir-los nous estímuls, noves propostes i una major qualitat dels nostres serveis i instal·lacions”. La bona notícia, segons ha traslladat el responsable provincial, “és que tenim uns professionals que saben anticipar-se a les demandes dels potencials viatgers i que estan en constant evolució i optimització dels seus recursos per a oferir el millor que tenim: qualitat, servei, factor humà i experiències inoblidables”.La jornada inaugural de la fira ha deixat altres trobades professionals, així com l'assistència aquesta vesprada del president de la Diputació i del director del Patronat Provincial de Turisme a la presentació sobre sostenibilitat per part de Turime Comunitat Valenciana i a la recepció de l'Ambaixada d'Espanya a Londres.

Eliminació de la taxa turística

Respecte a l'anunci realitzat pel president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, sobre l'eliminació de la taxa turística a través d'un Decret llei, el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha apuntat hui des de Londres que la supressió “era una reclamació, perquè al final no era una taxa, era un nou impost que penalitzava al alojativo regulat”.“Més enllà d'això, -segons ha indicat el president- suposava un missatge negatiu en un món molt competitiu de grans potències a nivell turístic. Al final, el turista, el visitant rep això com una agressió en un moment en què busca estar tranquil. Si poses un impost a l'arribada és perquè no vull que vingues, no eres benvingut. I eixe missatge ha fet molt de mal, encara sense aplicar-se”.Per això, segons ha traslladat el responsable del Patronat Costa Blanca, “la gran reacció de la Conselleria de Turisme i de la Generalitat Valenciana, amb Carlos Mazón com a president, constata que no s'aplicarà mai, perquè hi haurà un Reial decret que ho regule i ho elimine i això el mercat i les turoperadoras, ja ho reben fantàsticament bé”.
Destacats