Toni Pérez denuncia que el retard del Govern en l'adjudicació del Imserso dificultarà l'estratègia dels hotels

Toni Pérez denuncia que el retard del Govern en l'adjudicació del Imserso dificultarà l'estratègia dels hotels
29/08/2023 -

El president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, ha mostrat el seu suport al sector turístic de la província davant els retards del disseny i adjudicació, per part del Govern central, del pla de l’Imserso, un fet que, segons ha lamentat, “dificultarà l’estratègia dels establiments hotelers de cara als pròxims mesos”.

Pérez, qui ha destacat la importància i el pes que la Costa Blanca té en el conjunt del turisme de la Comunitat Valenciana, ha indicat que la institució provincial “avala la línia d’ajudes que ha anunciat el Consell presidit per Carlos Mazón per a mantindre els llocs de treball del nostre sector econòmic per excel·lència, mentre es resolga i formalitze el contracte”.

En aquest sentit, el responsable de la institució provincial ha assegurat que la “ràpida reacció” de les administracions “més pròximes i coneixedores de la realitat dels nostres sectors econòmics, en aquest cas del turístic, que és clau per a la nostra riquesa, no hauria de suplir la competència del Govern central de Pedro Sánchez, la demora del qual en l’adjudicació d’aquest programa perjudica els nostres interessos, així com el manteniment de milers de llocs de treball en els pròxims mesos”.

La Diputació d’Alacant ja va activar al maig d’enguany la convocatòria d’ajudes dirigides als hotels de la província que participen en l’IMSERSO amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de l’increment dels costos i completar la dotació d’aquest programa turístic, davant l’infrafinançament per part del Govern central, tal com va denunciar el mateix sector. Les bases d’aquestes subvencions, dotades amb 1,5 milions d’euros, han beneficiat a 37 establiments hotelers.

La convocatòria, impulsada des de l’àrea de Desenvolupament Econòmic amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Blanca i HOSBEC, es va canalitzar a través dels ajuntaments i es van distribuir entre els 37 hotels d’Alfàs del Pi, Benidorm, Calp, Dénia, Finestrat, Guardamar del Segura, Xàbia i Torrevella que en 2022 van participar en el programa de viatges dirigit a les persones majors.

La quantitat assignada a cada municipi es va calcular a raó de 3,30 euros per dia i habitació ocupada en cada establiment hoteler durant el passat exercici, sent aquesta ajuda de la Diputació compatible amb altres subvencions.

La distribució de les ajudes es va establir en 43.058 euros per a L’Alfàs del Pi, que compta amb un hotel en el programa de l’IMSERSO: 1.067.794 euros per a Benidorm, on es van beneficiar 28 establiments hotelers; 79.813 euros a Calp, amb dos hotels; 62.904 a Dénia, amb un hotel; 72.966 euros a Finestrat, amb dos hotels; 49.318 euros a Guardamar del Segura; 43.903 euros a Xàbia i 31.934 a Torrevella, aquests tres últims amb un hotel cadascun en el programa vacacional.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen + five =