politica

Un total de 130 municipis de la província s'acullen a les ajudes de Bono Consumo de la Diputació

1 minut

Foto arxiu Bo consumo

Un total de 130 ajuntaments de la província s'ha acollit a la convocatòria de Bono Consumo 2024 impulsada per la Diputació d'Alacant, la qual cosa suposarà una inversió extraordinària de 19.735.833 euros que contribuiran a millorar les economies locals i ajudar els consumidors a abaratir la cistella de la compra.

La Comissió de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius ha aprovat esta setmana la resolució d'este programa d'ajudes que comptava amb un pressupost total de 20 milions euros per a donar cobertura a les campanyes de bo consum que es desenvolupen en els municipis al llarg d'enguany.

"Gràcies a estes ajudes destinades al consum, reactivarem el comerç local i amb això l'economia dels nostres municipis, ajudant al seu torn a les famílies en les seues compres amb descomptes del 50%", ha manifestat el diputat de l'àrea, Carlos Pastor, qui ha destacat, així mateix, el "gran acolliment" que una edició més ha tingut esta campanya entre els ajuntaments.

En este sentit, la convocatòria estava destinada als 141 municipis i tres entitats locals menors de la província i solo uns pocs no s'han sumat a la mateixa- tots ells de menys de 1.500 habitants- enfront dels 130 que sí que han presentat sol·licitud, totes elles admeses. D'estos últims, onze han renunciat al compte previst en les bases, per la qual cosa hauran de desenvolupar les seues campanyes de bo consum fins al 15 d'octubre. La resta podrà executar-les fins al pròxim 31 de desembre. Cada ajuntament decidix amb total autonomia quan i en quines condicions realitzen la mateixa – beneficiaris, establiments adherits, etc.-, així com incrementar si així ho estimen la quantia de la campanya amb recursos propis.

Esta és la quarta edició del bo consum impulsada per la Diputació d'Alacant en els últims tres anys amb un pressupost global de 58 milions d'euros.