Turisme Comunitat Valenciana destinarà 2,2 milions d'euros per a impulsar els Plans de Sostenibilitat Turística a Alacant i Vall de Pop

Reitera l’aposta del Consell “per una governança col·laborativa i cooperació entre diferents administracions”

Turisme Comunitat Valenciana destinarà 2,2 milions d'euros per a impulsar els Plans de Sostenibilitat Turística a Alacant i Vall de Pop
08/07/2022 -

Turisme Comunitat Valenciana destinarà 2,2 milions d’euros per a impulsar els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí a Alacant i Vall de Pop.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que en la passada Conferència Sectorial de Turisme el Govern central va comunicar l’aprovació de dos nous Plans de Sostenibilitat Turística en la Comunitat Valenciana a Alacant i en la Vall de Pop, que se sumen als que ja estan en marxa a Gandia, Benidorm, Altea i Peníscola.

Els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí tenen com a objectiu millorar la competitivitat dels destins a través de la col·laboració de les tres administracions: Govern central, administracions autonòmiques i locals.

Colomer ha ressaltat “la gran faena” que estan realitzant els destins per a impulsar plans de sostenibilitat turística, ja que per a enguany “s’han presentat 17 candidatures de la Comunitat Valenciana, de les quals finalment han seleccionat a Alacant i Vall de Pop”.

El responsable de Turisme ha recordat que aquests plans “tenen la mateixa filosofia dels nostres plans de Dinamització i Governança Turística, on hem apostat per una governança col·laborativa i per la cooperació entre diferents administracions”.

Pla Sostenibilitat Turística en Destí d’Alacant

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí d’Alacant compta amb una inversió total estimada de 5.335.000 euros, que seran finançats a tres parts iguals i durant tres anys entre la Secretaria d’Estat de Turisme, l’Ajuntament d’Alacant i Turisme Comunitat Valenciana a través d’un conveni de col·laboració que es preveu signar aquesta tardor.

En concret, s’ha estimat que cada administració destine un total d’1.500.000 euros. És a dir, les tres administracions aportaran un total de 4.500.000 euros per a l’impuls d’aquest pla, i la resta de la inversió total estimada, l’aportarà l’Ajuntament d’Alacant.

Alacant ha sigut seleccionada per la seua candidatura com ‘Alacant, destí intel·ligent i sostenible’. Així, s’impulsa aquest Pla com un projecte transformador que facilitarà la desconcentració i la canalització dels fluxos turístics cap als recursos patrimonials, culturals i naturals de la ciutat, implementant eines tecnològiques per a progressar cap a la consolidació com a Destinació Turística Intel·ligent i integrant i articulant l’oferta mitjançant itineraris i actuacions verdes i d’eficiència energètica.

Amb la posada en valor de nous productes turístics i l’ús de la intel·ligència turística, es pretén disminuir l’estacionalitat actual i ampliar el posicionament com a destí de Sol i Platja amb una àmplia oferta cultural, patrimonial i de naturalesa.

La principal actuació del pla és l’adequació i millora de la senda del Benacantil, que possibilitarà la seua connexió accessible amb el Castell de Santa Bàrbara, a més de l’adequació i ampliació del pàrquing del castell i el Centre de Recepció de Visitants del Castell de Santa Bàrbara, així com diverses actuacions de digitalització i creació de nous productes i experiències turístiques.

Pla Sostenibilitat Turística Vall de Pop

El Pla de Sostenibilitat Turística Vall de Pop és el primer que aprova el Govern central en la Comunitat Valenciana per a un destí que no està en la costa. Aquest Pla s’emmarca dins dels tipus de plans de sostenibilitat turística en destins rurals o d’interior. Es tracta d’una modalitat dirigida a dinamitzar i organitzar destinacions turístiques en àrees rurals d’interior amb patrimoni cultural, en espais naturals protegits, enfocats a crear productes turístics atractius i sostenibles.

El percentatge d’inversió de les administracions per a aquesta mena de plans és diferent de la qual es realitza en els Plans de Sostenibilitat Turística en Destins pioners. En concret, el Pla de Vall de Pop presenta una inversió total d’1.512.591 euros dels quals la Secretaria d’Estat de Turisme aportarà un total de 500.000 euros (un 33% del total), l’administració autonòmica destinarà un 50%, i la inversió restant del pla la realitzarà la Mancomunitat Intermunicipal Vall del Pop.

Està previst que es concretaran les inversions a realitzar en aquest Pla en el conveni de col·laboració que se subscriurà entre les tres parts implicades durant el tercer trimestre de l’any.

La candidatura ‘Vall de Pop: Paisatge, esport i cultura’ ha sigut seleccionada per ser un destí d’interior amb altes possibilitats de desenvolupament de sinergies amb destinacions costaneres com Dénia o Calp.

La principal actuació del Pla és la rehabilitació d’un camí històric, el Camí dels Voltes, que recuperarà el seu ferm de pedra seca. Inclou, a més, altres actuacions com la millora de la infraestructura ciclista, un Pla d’adaptació al canvi climàtic; una actuació de connexió per als vianants amb un recurs turístic en rehabilitació que també forma part del Pla; actuacions de digitalització i sensoritzación; la creació d’una zona d’autocaravanes; diagnòstic d’accessibilitat i creació d’una Smart office.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

fourteen − one =