politica

Villena recolza a la UA i s'oferix per a albergar el campus interuniversitari de Medicina

El consistori subratlla "l'urgència" d'ampliar la formació sanitària pública en la província i demana a la Generalitat "reconsiderar" la seua retirada del procés judicial

1 minut

Imatge panoràmica de Villena

L'Ajuntament de Villena ha expressat este dijous, durant el ple ordinari del mes d'agost, el seu suport a la Universitat d'Alacant (UA) en el seu esforç per establir el grau de Medicina. Així mateix, la capital de la comarca de l'Alt Vinalopó s'ha postulat com a possible seu per al futur campus interuniversitari a la província, una proposta de la Generalitat que involucra tant a la UA com a la Universitat Miguel Hernández (UMH).

La moció, presentada pel PSPV i secundada per la majoria dels grups municipals, excepte el PP, que es va abstindre, subratlla la importància d'implantar el grau de Medicina en la UA. Segons destaca el consistori en un comunicat, esta mesura és “fonamental” per a atendre la “creixent demanda de professionals de la salut a la regió” i enfortir el sistema de salut pública.

El text també insta a la Generalitat a reconsiderar la seua decisió de retirar-se del procés judicial que defenia la legitimitat de l'oferta del grau de Medicina en la UA, qualificant esta retirada com un "retrocés" en la formació de nous metges. Al seu torn, des de l'Ajuntament de Villena es fa una crida al Consell perquè reprenga la defensa de la implementació d'esta titulació, destacant la necessitat d'ampliar la formació sanitària pública i protegir els estudiants ja matriculats i que estan a punt de començar els seus estudis.

El projecte d'una seu interuniversitària

L'alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, ha manifestat la seua defensa “ferma” al grau de Medicina en la UA com “un programa crucial per a reforçar el nostre sistema de salut pública, que ja compta amb estudiants que no han de ser desatesos". A més, Cerdán ha insistit que la Generalitat hauria de reconsiderar la seua postura.

En este sentit, el primer edil també ha assenyalat que "encara que no ens oposem al concepte d'un campus interuniversitari entre la UMH i la UA, considerem que, en este moment, és més una idea vaga que una realitat. Este projecte requeriria un acord entre totes dues institucions acadèmiques i trobar un terreny adequat, la qual cosa no creiem que puga aconseguir-se a curt o mitjà termini. Mentrestant, és essencial que el grau de Medicina continue en la UA", ha retirat.

Per a finalitzar, l'alcalde ha oferit a Villena com a possible seu per a este campus, comprometent-se a trobar l'espai idoni per a la seua ubicació en el terme municipal. "Les comarques de l'interior tenen molt a oferir, i Villena és un lloc ideal per a un projecte d'esta envergadura", ha culminat Cerdán.