Alacant inverteix 459.073 euros a prevenir i intervenir en l'absentisme escolar

La junta de Govern preveu adjudicar el Servei de prevenció, detecció i intervenció en l’absentisme escolar a Alacant a l’empresa a Eulen Servicios Sociosanitarios S.A

Alacant inverteix 459.073 euros a prevenir i intervenir en l'absentisme escolar
18/07/2022 -

L’Ajuntament d’Alacant porta a junta de Govern l’adjudicació del contracte del “Servei de prevenció, detecció i intervenció en absentisme escolar a la ciutat”, a favor de la mercantil Eulen Servicios Sociosanitarios S.A, que ha sigut la classificada en primer lloc. La inversió inicial és de 459.073 euros, i s’adjudica per a tres cursos escolars, donant principi el dia 1 de setembre i finalitzant el 30 de juny, amb una possible pròrroga.

La regidora d’Educació, Julia Llopis, ha destacat que “des de les administracions públiques treballem per a prevenir i intervenir d’una forma integral en l’absentisme escolar, establint polítiques educatives que lluita pel seu control i erradicació amb personal tècnic especialitzat per a garantir que els menors assistisquen al col·legi i reben una formació adequada a les seues edats”.

A l’Ajuntament d’Alacant, el Departament Tècnic de Prevenció de l’Absentisme Escolar treballa perquè l’assistència regular a classe siga efectiva i garantisca la igualtat de condicions per a tots els i les alumnes en edat d’escolaritat obligatòria, prestant especial atenció a la regularitat de l’assistència a classe. Així com es realitza un estudi de les situacions d’absentisme, la millora de la relació família-escola, s’elaboren plans d’intervenció adequats a les característiques dels menors i les seues famílies i la coordinació estreta amb els centres escolars i amb la Conselleria d’educació.

Mesures contra l’absentisme escolar

El servei de detecció, prevenció i intervenció en absentisme escolar d’Alacant està destinat a la ciutadania en edat d’escolarització obligatòria, resident en el municipi i a les seues famílies, així com als col·legis i instituts sostinguts amb fons públics i situats a la ciutat d’Alacant. L’objectiu principal d’aquest servei és garantir el dret a l’Educació a tota la població en edat d’escolarització obligatòria del municipi d’Alacant.

La regidora d’Educació ha destacat “la gran faena que es porta a cap des de l’Ajuntament per a facilitar a les famílies coneixements sobre habilitats educatives i formació en el cas específic particular que siga necessari reinserir a l’alumne al mitjà socioeducatiu, així com la realització d’intervenció familiar en els casos de menors absentistes, els no escolaritzats o els que presenten abandó escolar”.

Així mateix, es donarà suport a les institucions escolaritzadores en la reinserció de l’alumnat absentista i se li facilitarà a aquest el retorn i la integració al seu entorn socioeducatiu. Altres iniciatives consisteixen a facilitar la informació necessària per a realitzar els tràmits de matriculació en els centres educatius, donar suport específic a l’alumnat per a motivar la permanència en les classes i oferir campanyes, tallers i mediació com a instrument per a la millora.

Accions per a prevenir i resoldre situacions de risc

Amb la finalitat d’aconseguir l’assistència plena a l’escola dels menors en edat d’escolarització obligatòria, és a dir entre els sis i els 16 anys, aquesta primera fase del servei busca resoldre les situacions d’absentisme, abandó escolar i vagarege infantil que es produeixen en famílies amb problemàtica social, així com qualsevol altra situació conflictiva que poguera esdevenir i fora detonant de la no assistència a classe de l’alumnat.

Activitat d’animació a la lectura “L’escola de la reina”

L’execució del segon lot del Servei es desenvolupa sobre el conte titulat “L’escola de la reina” i les unitats de treball basades en aquest, que finalitzen amb un joc en el qual només es pot participar si s’ha llegit i treballat el text.

Aquesta activitat es dirigeix als col·legis de primària que siguen seleccionats pel Departament d’Absentisme Escolar, segons els índexs d’absentisme presentats per cada centre. L’esmentat departament facilitarà a les escoles triades el conte, quaderns d’activitats i el joc relacionat.

Dos animadors socioculturals o contacontes seran els encarregats de facilitar les 52 sessions anuals d’aproximadament una hora i mitja que es duran a terme. Una vegada finalitzada l’activitat, els materials quedaran a l’aula perquè es puguen continuar treballant en les hores de tutories.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =