Canvi brusc de temperatures i arribada de pluja a Alacant

Les precipitacions podrien donar-se de forma generalitzada a partir del dimecres amb temperatures més pròpies de l’època hivernal

Canvi brusc de temperatures i arribada de pluja a Alacant
16/05/2023 -

Diuen que “fins al 40 de maig no et lleves la casaca” i una mica de raó té el refrany perquè, després d’un abril sense aigües mil i temperatures més pròpies de l’estiu, arriba una caiguda tèrmica acompanyada de precipitacions, que podrien allargar-se durant tot el cap de setmana en algunes zones de la província.

Pel que sembla, aquest canvi es produeix per la circulació de nord a sud de corrents freds en capes mitjanes de l’estratosfera a causa d’altes pressions en nord d’Europa que afectaran la Península Ibèrica i que poden provocar esdeveniments atmosfèrics d’importància a curt termini. Aquests corrents en doll crearien les condicions idònies per a provocar episodis de pluja generalitzada en tota Espanya, concentrant més en la zona cantàbrica i tot el vessant mediterrània, on s’espera amb major intensitat fins a finalitzar el cap de setmana.

No obstant això, durant el dia de hui s’espera un temps estable i típicament primaveral mantenint-se en una mitjana de 25é i sense pluja, potser alguna ratxa de vent durant la vesprada. No serà fins demà quan comencem a notar un canvi amb l’entrada de corrents freds en tota la vertical acompanyada de vents marítims. Al matí hi haurà un suau descens de les temperatures i a la vesprada podrà apreciar-se part d’inestabilitat que es traslladarà al dijous. Serà llavors quan puguem apreciar la formació nuvolosa que posteriorment donarà lloc a precipitacions de forma generalitzada a Alacant i que promet jornades amb una climatologia inestable.

Tot això, després del passat cap de setmana on es van succeir diferents fenòmens climatològics com a tempestes elèctriques i calamarsa en diferents comarques del Vinalopó i Marina Baixa, que han donat pas a un començament de setmana amb núvols que no han derivat en majors conseqüències però sí en moltes intencions que es compliran a partir de demà.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × one =