Les platges d'Alacant tornen a la normalitat després del pas de la DANA

El consistori ha posat en marxa un operatiu especial de neteja a les platges del Postiguet, Sant Joan, Urbanova i L’Albufera que continuarà fins dijous que ve

Les platges d'Alacant tornen a la normalitat després del pas de la DANA
05/09/2023 -

La província d’Alacant va ser un dels territoris més afectats per l’episodi d’intenses precipitacions que va assolar el Mediterrani el passat cap de setmana. En concret, a la ciutat d’Alacant la Depressió (DANA) va descarregar amb força especialment el dissabte provocant caigudes d’arbres, inundacions i acovardisques per l’aigua acumulada.

Un dels punts on els efectes de la DANA van anar fàcilment apreciables va ser a les platges de la ciutat on l’arena va envair els passejos marítims i les algues s’acumulaven en els arenals. És per això que l’Ajuntament d’Alacant juntament amb Netial, empresa concessionària dels serveis de neteja viària i recollida de residus de la ciutat, va posar en marxa el dilluns un operatiu especial de neteja per a restablir la normalitat en platges com la de Sant Joan, L’Albufera, El Postiguet o Urbanova.

Sis tractors amb rasclet van començar ahir a la mitjanit el treball a les platges després de la retirada d’hamaques, passarel·les i mobiliari que impedia la neteja. L’arenal del Postiguet, ha sigut el primer en la seua neteja i anivellament d’arena i s’ha estés fins a les 7:30 hores del matí. A les 9 hores, l’Albufereta també estava neta.

Treballs de neteja en la platja de Sant Joan d’Alacant desprès de la DANA

Demà es realitzarà la neteja de l’arenal d’Urbanova, encara que hui ja s’ha començat la retirada de l’arena acumulada en el passeig. Així, els treballs d’anivellament de l’arena de totes les platges seguiran fins a aquest dijous. “Els treballs continuaran amb el perfilat de l’arena que evita que arribe als passejos i el recobriment dels llits amb pèrdua pels arrossegaments dels escolaments de les pluges”, ha explicat Manuel Villar, vicealcalde i regidor de Neteja Urbana i Gestió de Residus.

El dispositiu d’arenals compta amb un servei de sis tractors en torn de matí i nit, una pala excavadora de demà i una altra de vesprada i dos camions de recollida de rizomes i arrels també en torn de matí i vesprada. Així mateix, per a la posada a punt dels passejos de les platges s’ha destinat, quatre agranadores i huit cisternes d’aigualeig per dia. L’operatiu de passejos marítims també es divideix en dos torns, de matí i vesprada.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen − fifteen =