L'Ajuntament d'Alacant aprova un nou conveni per a la reforma i ampliació del Centre 14

El projecte compta amb el suport financer de la Generalitat Valenciana i s’espera que millore les condicions i serveis per a la joventut de la ciutat

L'Ajuntament d'Alacant aprova un nou conveni per a la reforma i ampliació del Centre 14
10/01/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat en junta de Govern Local un nou conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a finançar les obres de reforma i ampliació del Centre de Recursos de la Joventut, el Centre 14. L’objectiu és millorar les condicions i serveis per a la joventut de la ciutat, i el projecte compta amb un pressupost de 2.184.000 euros.

L’edifici està situat en ple Barri antic i compta amb una superfície total de 3.750 metres quadrats. El projecte ha sigut adjudicat a l’empresa ORTHEM Serveis i Actuacions Ambientals, S.A.O., per 2.778.921 euros, i s’espera que les obres, que ja han començat, finalitzen en un termini de 12 mesos.

El regidor d’Habitatge, José Ramón González, ha expressat la seua satisfacció amb els treballs, i ha afirmat que estan “molt contents de poder millorar les condicions del centre de recursos de la joventut”. A més, ha volgut expressar el seu grat una ampliació important que podrà atendre la gran demanda d’activitats destinades a la joventut de la ciutat.

L’ampliació del Centre 14 representa el 60% de la superfície construïda de l’edifici i s’espera que, en finalitzar les obres, l’edifici siga un lloc de referència per als joves de la ciutat. Comptarà amb serveis d’informació juvenil, promoció d’ocupació, habitatge jove, assessories juvenils, aules de formació i espais de tallers, teatre i sala d’exposicions.

El conveni estableix que la Generalitat Valenciana podrà tramitar el pagament anticipat del 30% de l’import de la subvenció concedida, mentre que l’Ajuntament s’encarregarà de cobrir els honoraris facultatius d’obra, execució i coordinació de la seguretat i salut. L’empresa VALNU, Serveis d’Enginyeria S.L., serà l’encarregada de la direcció facultativa de les obres, per un import de 70.488 euros.

A més, s’ha creat una Comissió de seguiment i control de les actuacions per a supervisar l’execució de les obres, integrada per dos representants de l’Ajuntament d’Alacant i dos de la Generalitat Valenciana designats per la Direcció General competent en matèria d’habitatge. Aquesta comissió tindrà com a objectiu supervisar el procés d’execució de les obres i garantir que es complisquen totes les normatives i estàndards requerits.

La regidora de Joventut, María Conejero, s’ha mostrat satisfeta amb l’aprovació del conveni i ha destacat que “aquesta infraestructura és molt necessària” i que estan desitjant veure-la conclosa. A més, ha afegit que el Centre 14 és un lloc molt important per a la joventut de la ciutat i que treballaran perquè torne a ser el lloc de referència que era.

El Centre de Recursos de la Joventut o Centre 14 és una de les eines que han estat a la disposició dels joves a Alacant durant més de 10 anys i que ha ajudat molts xics i xiques a trobar llocs de treball o a rebre orientació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =