Societat

El MARQ presenta una nova edició del programa de formació per a reclusos i recluses de Foncalent

Experts i especialistes del museu impartiran a més de noranta participants 16 sessions que inclouen jornades formatives, tallers experimentals, debats i posades en comú

1 minut

Programa del MARQ en la presó de Foncalent

‘Tornar amb una nova història’ és el títol del programa que el MARQ desenrotlla per sext any consecutiu a la presó alacantina de Foncalent. L'objectiu principal d'esta iniciativa és afavorir l'accessibilitat del col·lectiu d'homes i dones que es troben en la presó al coneixement de la història de la província a través de xarrades i tallers impartits per experts.

La Fundació CV MARQ ha presentat estos dies el programa davant més de 90 reclusos i recluses del centre penitenciari. Tant el director gerent de la Fundació MARQ, Josep Albert Cortés, com la coordinadora de la Unitat de Didàctica, Accessibilitat i Responsabilitat Social d'esta, Gema Sala, i el tècnic de Didàctica, Chema Galán, han explicat els objectius del projecte, així com els continguts d'esta nova edició, els tallers pràctics i el calendari.

‘Tornar amb una nova història’ té com a objectiu principal acostar a les dones i homes que es troben a la presó el coneixement de la història d'Alacant, servint-se de la cultura material i dels continguts que el Museu Arqueològic de la Diputació atresora per a convertir el temps de reclusió en una etapa en la qual adquirir noves habilitats, experiència, coneixements i idees.

El projecte va sorgir gràcies al conveni de col·laboració subscrit entre la Fundació CV MARQ i el centre penitenciari de Foncalent. Les sessions formatives d'este curs se celebraran des de novembre a maig, amb caràcter quinzenal, i recorreran la història d'Alacant des de la Prehistòria fins a l'Edat Contemporània, a través dels fons del mateix museu, de monuments, com La Torre Almohade d'Almudaina i la Cava Gran a Agres, o els jaciments de La Illeta al Campello, Lucentum a Alacant, Petracos a Castell de Castells i la Cova de l’Or a Beniarrés.

Les jornades les impartixen personal especialitzat de la mateixa Fundació MARQ, així com reconeguts convidats relacionats amb la història i la cultura. Estes sessions formatives es complementaran amb tallers didàctics relacionats amb els continguts històrics rebuts.