Detinguda a Alacant la mare d'un bebé intoxicat en menjar 'gusanitos' amb cànnabis

El xiquet va estar ingressat dos dies a l’Hospital General d’Alacant i va tindre vòmits i fins i tot pèrdua de coneixement

Detinguda a Alacant la mare d'un bebé intoxicat en menjar 'gusanitos' amb cànnabis
01/03/2023 -

La Policia Nacional ha dut a terme la detenció d’una dona a Alacant per la intoxicació del seu fill de 17 mesos amb THC, el principi psicoactiu del cànnabis. El menor va ingressar a l’Hospital General després d’haver consumit uns ‘gusanitos’ que imiten a la marca Cheetos i que contenen THC en la seua composició. Durant el seu ingrés, el xiquet va presentar símptomes greus com a vòmits i pèrdua de coneixement.

La mare, que va quedar en llibertat després de declarar davant les autoritats policials, va ser acusada dels delictes de lesions i abandó temporal de menor. Segons la seua versió, hauria adquirit els aperitius per error en un comerç d’alimentació. No obstant això, la Policia Nacional va realitzar les comprovacions necessàries i va descobrir que la seua versió era falsa.

La intervenció del Grup de Menors de la Comissaria Provincial d’Alacant es va iniciar després que els responsables de la planta de lactància de l’Hospital General alertaren a les autoritats sobre l’estat del menor. Les anàlisis mèdiques van confirmar que el xiquet havia ingerit tetrahidrocannabinol (THC), el component principal del cannabis, per la qual cosa van activar el protocol per a aquests casos i es van posar en contacte amb la Policia Nacional.

Els agents es van presentar a l’hospital i, després d’entrevistar-se amb la mare i el personal sanitari, van confirmar que el menor havia ingerit uns aperitius infantils d’una bossa proporcionada per la seua mare. La venda d’aquests “snacks”, denominats “Thcheetos” i que contenen THC, està prohibida a Espanya, encara que es poden trobar en internet juntament amb altres aliments que també contenen tetrahidrocannabinol.

La mare va argumentar que havia adquirit els ‘gusanitos’ per error en un comerç d’alimentació, però la Policia Nacional va descobrir que aquesta versió era falsa. Després d’una inspecció exhaustiva dels productes d’alimentació del comerç i la revisió de les càmeres de seguretat, se va arribar a la conclusió que la bossa de ‘gusanitos’ no havia sigut adquirida en aqueix establiment. La detenció de la mare es va produir després d’aquestes comprovacions.

El menor es va recuperar favorablement i va ser donat d’alta l’endemà passat d’haver ingressat a l’Hospital General d’Alacant. La mare va ser posada en llibertat després de declarar davant la Policia Nacional i ara queda a la disposició del jutjat d’Alacant que instruïsca la causa. En resum, la detenció es va dur a terme després d’una investigació exhaustiva que va demostrar que la versió donada per la mare era falsa i que havia adquirit els aperitius prohibits per internet.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seven + five =