L'incendi a la Vall d'Ebo obliga a desallotjar Benimassot i arrasa ja més de 9.500 hectàrees

L’extinció de les flames està sent complicada pel vent i les altes temperatures

L'incendi a la Vall d'Ebo obliga a desallotjar Benimassot i arrasa ja més de 9.500 hectàrees
16/08/2022 -

Deslligat després del presumible impacte d’un llamp durant la tempesta seca del passat dissabte a la nit, l’incendi forestal originat en la Vall’Ebo continua arrasant al seu pas i sense control. De fet, ja ha obligat al desallotjament preventiu de la localitat de Benimassot.

Amb més de 9.500 hectàrees i més de 1.000 persones de diverses poblacions (Tollos, Beniaia, Fageca i Famorca) evacuades de les seues cases, l’incendi a la Vall d’Ebo s’ha convertit en el pitjor registrat en aquest estiu en la Comunitat Valenciana.

De fet, amb un perímetre de més de 65 km, es considera el pitjor incendi de la dècada a la província d’Alacant.

Fins al moment, a causa de l’incendi han hagut de desallotjar a la comarca del Comtat: Tollos, Fageca, Famorca i Margarida. També han hagut d’abandonar els seus habitatges els habitants de Beniaia i Alcalà de la Jovada, els dos pobles que conformen el municipi de la Vall d’Alcalà, així com els de Benirrama i Benialí (la Vall de Gallinera). El Dispositiu de Creu Roja s’ha instal·lat a Muro d’Alcoi.

L’última actualització, al voltant de les 12.30 hores, ha indicat l’evacuació dels veïns i veïnes del terme municipal de Benimassot, els qui han recollit ja les seues pertinences a causa de la proximitat de les flames.

D’altra banda, segueix prohibit l’accés a la urbanització de La Llancuna, en la localitat de Vilallonga (La Safor). Es manté, per tant, el desallotjament decretat ahir per a les al voltant de 400 habitatges de la zona.

Per a ajudar en les tasques d’extinció de l’incendi, dos helicòpters Cougar de l’Exèrcit de Terra han eixit aquest matí de Bétera, tal com han detallat des de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que compta amb diversos efectius terrestres i aeris en la zona.

En aquests moments hi ha 22 mitjans aeris intervenint: 8 de la Comunitat Valenciana (Generalitat i Diputació d’Alacant), 11 del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic i 3 de Castella-la Manxa.

A primera hora d’aquest matí, s’ha tallat la carretera CV-712, que uneix La Vall d’Ebo amb Pego, per la proximitat de les flames.

Per part seua, l’Ajuntament d’Alcoi ha oferit a la Generalitat i Diputació tots els recursos dels quals pot disposar, tant instal·lacions com mitjans, a la disposició de les famílies que han hagut d’abandonar les seues cases.

Dificultat d’extinció pel vent

Els vents “erràtics” i en direccions oposades continuen complicant l’extinció de l’incendi forestal de la Vall d’Ebo, encara que la previsió meteorològica és que durant aquest dimarts entre la brisa de la mar i el vent de ponent i aporten major humitat.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) destaca que tant en la zona de Begís com en la de la Vall d’Ebo és la primera matinada amb major humitat des que es van deslligar les flames. No obstant això, la situació de l’aire és “complexa”, encara que es preveu que entre la brisa de la mar pel flanc aquest.

Això suposarà que durant gran part del matí es mantinga eixe camp de vents a la Vall d’Ebo, amb direccions oposades en els flancs est i oest de l’incendi i zones de convergències, per a girar a ponent al llarg de la vesprada.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 2 =