Així és la ciutat d'Alacant que projecta Luis Barcala per als pròxims anys

Grans projectes d'urbanisme, bonificacions fiscals, plans d'ocupació i augmentar el parc d'habitatge públic són alguns dels projectes de l'alcalde popular per al pròxim mandat

Guardar

barcala
barcala
“Alacant Avanza” era la rúbrica en els cartells electorals del Partit Popular a Alacant. Diumenge passat coneixíem l'aclaparadora victòria del PP a Alacant, on Luis Barcala reeditarà el seu paper d'alcalde i es disposa a romandre un altre mandat a l'Ajuntament.Algunes mesures que destaca el Partit Popular de Luis Barcala per a Alacant són, per exemple, el projecte Benalúa Sud i la rehabilitació de les farineres. Projecte que ja va ser protagonista de la junta de govern en el passat mandat, amb Adrián Santos (Cs) en la regidoria d'urbanisme, així com altres projectes dins d'un gran pla de reurbanització d'Alacant. També trobem mesures socials, polítiques actives que permeten fomentar la conciliació laboral i familiar, bonificacions fiscals i un gran cinturó verd. 

Urbanisme

Les Farineres, estarien destinades a convertir-se en part de “La Ciutat de la Música” en un pla que també es compromet a conservar l'alt valor patrimonial industrial de les farineres com un conjunt d'interés historicoartístic a Alacant, claus per a comprendre la nostra societat contemporània. En aquest sentit, el conjunt, format per dos edificis amb els seus patis centrals, serien recondicionats perquè complisquen amb les competències per a convertir-se en els Conservatoris de Música i Dansa de la ciutat d'Alacant.Un altre dels grans projectes dels populars, ha sigut el Centre de Congressos d'Alacant i amb ell, la posada en marxa del concurs d'avantprojectes que permetrà seleccionar el seu disseny, que pretén estar a l'altura de grans edificacions marítimes i lacustres com l'Òpera de Sídney. Aquest “palau de congressos” estarà situat entre les esplanades dels molls 7 i 9 del Port i es podrien iniciar les obres en aquest nou mandat, a la fi de 2024, segons fonts de l'Ajuntament i de la Diputació.Una altra part del programa, seria l'ampliació del Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA), i habilitar la Casa de Socors com una altra institució cultural.Barcala també proposa l'impuls en vehicles híbrids, elèctrics o de baixes emissions, així com l'eliminació de la taxa de sanejament de les partides rurals. 

Ocupació i finançament

En matèria d'ocupació, el PP proposa “Innovació i millora de les polítiques actives d'ocupació” que impulse l'ocupació de qualitat a Alacant, també mesurades de formació per a les ocupacions demandades a la ciutat i mesures de suport a través de les ordenances municipals a autònoms i emprenedors.Quant a finançament els populars bonificaràn a aquells negocis negocis que estiguen disposats en edificis històrics, de valor cultural i que actuen com a senyals d'identitat comercial de la ciutat. Així com d'utilitat i d'interés municipal. Així mateix, l'Ajuntament també bonificarà les construccions que donen suport a la facilitat d'accés. 

Educació i Sanitat

Dos nous centres de Salut, Sant Gabriel i Pau 5 així com la construcció del nou col·legi “7 Nans”, centre que serà derrocat per tindre problemes estructurals i que va ser objecte de disjuntives en l'anterior mandat.En aquesta línia, Barcala també proposa crear més places d'educació infantil pública de 0 a 3 anys, construir una tercera escola municipal infantil així com llibertat educativa amb l'establiment del “Districte únic”.A més, es pretén convertir Alacant en un referent en “educació tecnològica” i que els pares puguen comptar amb una app que els permeta comunicar a l'ajuntament totes les seues necessitats relatives als centres. 

Habitatge

Els populars, així mateix, també presenten un paquet de mesures per a augmentar el parc d'habitatge públic així com “explorar i crear fundacions públic-privades dirigides a ampliar el parc d'habitatge en lloguer”, ajudes al lloguer o el pla “Primera Oportunitat” destinat a parelles joves que busquen un habitatge. 
Destacats