Així serà el nou centre de salut PAU II d'Alacant que atendrà 16.000 persones

El Consell ha donat llum verda a l'inici de la contractació de les obres el pressupost inicial de les quals és de 12,1 milions d'euros i duraran 26 mesos

Guardar

COR ASOCIADOS ARQUITECTOS
COR ASOCIADOS ARQUITECTOS
La materialització del nou centre de salut PAU II d'Alacant arranca a poc a poc per a ser una realitat en els pròxims anys. Precisament, divendres passat el Consell va donar llum verda perquè el departament autonòmic de Sanitat poguera iniciar els tràmits de contractació de les obres de construcció d'aquesta nova infraestructura sanitària.Un centre de salut (que dependrà del departament de salut d'Alacant-Hospital General) i que ha sigut una de les grans reivindicacions dels veïns i veïnes del barri alacantí de La Torreta (antic PAU II), on se situarà aquest. En concret, aquest centre estarà en una parcel·la cedida per l'Ajuntament d'Alacant en 2018 i s'accedirà a aquest des de l'avinguda Cardenal Francisco Álvarez.[caption id="" align="alignnone" width="1754"] Imatge virtual del futur centre de salut PAU II d'Alacant. Font: COR ASSOCIATS ARQUITECTES[/caption]La superfície total de l'edifici serà de 5.500 metres quadrats, comptarà amb un aparcament de 1.800 m² i segons es detalla en el projecte d'obra el seu consum energètic serà "quasi nul". Les previsions de la Conselleria de Sanitat és que aquesta infraestructura tinga capacitat per atendre unes 16.000 persones que es podria ampliar fins a les 20.000.A nivell assistencial, el nou centre sanitari comptarà amb Urgències o Punt d'Atenció Continuada i una Àrea d'Extraccions i Tractaments. A més, disposarà d'una Àrea de Pediatria, de Rehabilitació, Odontopediatria, Medicina de Família, Maternal, Salut Sexual i Reproductiva; i una zona administrativa. D'altra banda, també prestarà serveis assistencials de Salut Mental, atenció a les Conductes Addictives i Cirurgia Menor.

Les obres duraran 26 mesos des que es liciten

La contractació de les obres és el primer pas perquè aquest centre sanitari es convertisca en una realitat i si bé encara no se sap quan es licitaran aquestes la portaveu del Consell, Ruth Merino va destacar que “es duria a terme com més prompte millor”.[caption id="" align="alignnone" width="1754"] Imatge virtual del futur centre de salut PAU II d'Alacant. Font: COR ASSOCIATS ARQUITECTES[/caption]Una vegada s'haja licitat eixa actuació, el termini d'execució de les obres és de 26 mesos. En total, el pressupost base d'adjudicació és de 12,1 milions d'euros (sense IVA) i aquesta quantitat pot augmentar fins a un 20 %, per la qual cosa el valor estimat del contracte podria rondar els 14,5 milions d'euros.
Destacats