Alacant commemora el Dia de l'Orgull col·locant un la pancarta LGTBI en l'Ajuntament

Esta nit l'edifici consistorial i la font d'Estels s'il·luminaran amb els colors identificatius del col·lectiu

Guardar

Pancarta amb la bandera de l'Arc de Sant Martí instal·lada en l'Ajuntament d'Alacant pel Dia de l'Orgull LGTBI+
Pancarta amb la bandera de l'Arc de Sant Martí instal·lada en l'Ajuntament d'Alacant pel Dia de l'Orgull LGTBI+

L'Ajuntament d'Alacant ha commemorat aquest divendres 28 de juny el Dia de l'Orgull LGTBI+ i ho ha fet amb un acte institucional en el Saló Blau i desplegant una pancrta LGTBI en la balconada de la seu consistorial. Durant l'acte, han intervingut el vicealcalde, Manuel Villar, la regidora de Drets Públics, Begoña León, i representants de les associacions Alacant Entén, Diversitat i Entenem LGTBI i han assistit diversos membres de la Corporació Municipal. León ha assenyalat que "aquest 2024 celebrem el celebrem l'Orgull com una força transformadora que ens impulsa cap a un futur més inclusiu, educatiu i pacífic", en referència al lema escollit per les associacions per al cartell d'enguany.

L'edil ha destacat el poder de l'educació "com la clau que obri la porta a la igualtat" i ha apuntat que "no podem parlar de progrés sense esmentar els drets LGTBI, perquè la inclusió és una obligació moral de tota societat que es diu justa i la pau vertadera ve de l'acceptació i el respecte per la diversitat". L'orgull a Alacant "no és sol una manifestació de la nostra identitat, és una demostració del poder del canvi, ja que l'orgull transforma, educa, defensa drets i construeix la pau", ha afegit l'edil.

Per la seua banda, el vicealcalde, Manuel Villar, ha ressaltat que el Dia de l'Orgull és una data "per a donar visibilitat al col·lectiu LGTBI, recolzar les seues reivindicacions, celebrar tot l'aconseguit i seguir treballant per a aconseguir una igualtat efectiva i real de totes les persones sense cap tipus de distinció, discriminació ni diferenciació en drets i llibertats". Ha incidit que l'Ajuntament d'Alacant està "compromés amb la justícia i la igualtat" i que "encara que hem avançat molt, encara queda treball per fer". A més, ha tingut un record per a les "víctimes de la intolerància i l'odi, la lluita del qual no ha sigut debades".

Els representants de les associacions Alacant Entén, Rosa Buades; Diversitat, Juan David Santiago; i Entenem LGTBI; Lydia Na, han incidit en la necessitat de visibilizar les reivindicacions del col·lectiu en aquest dia i de treballar tots els dies de l'any pels seus drets.

Després de les intervencions, ha tingut lloc una actuació musical i després el vicealcalde, la regidora de Drets Públics i els representants de les associacions LGTBI han descobert el cartell de la Setmana de l'Orgull, que se celebrarà del 13 al 20 de juliol a Alacant i que culminarà amb la manifestació.

Posteriorment, membres de l'equip de govern i representants de les associacions han eixit a la balconada principal de la casa consistorial per a desplegar la pancarta LGTBI. Aquesta nit, l'edifici s'il·luminarà amb els colors representatius del col·lectiu i també ho farà la font d'Estels.

Destacats