Alacant es converteix en una ciutat tecnològica amb la Technology Forum 2022

Es tracta d'una fira d'innovació digital amb la qual es pretén aconseguir que Alacant siga vista com la capital tecnològica d'Espanya

Guardar

imagen_2022-11-22_165700220
imagen_2022-11-22_165700220

Antonio Peral, regidor de Noves Tecnologies i Modernització, ha presentat l'Alacant Technology Forum 2022, que tindrà lloc entre els dies 29 de novembre i 3 de desembre. Aquesta fira, ve emmarcada dins de les iniciatives del govern local per convertir a Alacant en la capital tecnològica espanyola. El regidor ha manifestat que aquest projecte comptarà amb activitats, taules redones, tallers formatius i les finals del Circuito Tormenta de Valorant. La gran majoria dels esdeveniments es faran en la Plaça de Bous, que es condicionarà per a poder albergar a una mica més de 750 persones. L'entrada als esdeveniments serà gratuïta, però, a causa de les limitacions de l'aforament, serà necessari haver reservat plaça amb anterioritat. Entre els llocs d'interés, l'Expo Tech PLAZA, situada en la Plaça de Bous, serà el centre neuràlgic, mentre que també hi haurà tallers i més activitats en els anomenats Auditoris Forum, destacant Porta Ferrisa, el MARQ, el Museu d'Aigües d'Alacant i l'ADDA. De totes les activitats preparades, cal destacar el Hackathon que tindrà lloc el dia 2 de desembre a les 10.00 en el Museu d'Aigües d'Alacant; els partits d' e-sports de l'ATF Battle Arena i la primera edició del Smartphone Film Festival. A més, en l'Expo Tech PLAZA, es podrà accedir a una zona de realitat virtual en la qual es podrà sobrevolar part d'Alacant sense eixir de la Plaça de Bous. Antonio Peral ha declarat que els tallers estan emmarcats dins del Smartphone Film Festival i estan destinats a aprendre a rodar pel·lícules amb telèfons intel·ligents. En aquest sentit, ha assegurat que les places estan cobertes des de fa diversos dies, però que pot ser que amplien el nombre d'assistents en cas que hi haja interessats. El responsable de Noves Tecnologies i Modernització, ha manifestat que s'espera que un total de prop de 10.000 persones s'acosten a visitar les instal·lacions de l'Alacant Technology Forum 2022 durant el temps que dure la fira. Així mateix, quant a la possibilitat de repetir en un futur aquest Technology Forum, Antonio Peral ha explicat que la seua intenció és que tinga lloc cada dos anys per a poder preparar amb temps les futures edicions. 

ATF Battle Arena

Alacant es convertirà la setmana que ve a ser la primera ciutat d'Espanya a albergar la final d'un torneig semiprofessional 'd' e-sports. En aquest cas, es tracta del Circuit Tormenta de Valorant, un torneig que reuneix equips de tot el país perquè comencen amb la seua carrera dins del món de les competicions dels esports electrònics. Els huit millors equips que han aconseguit arribar a la final, s'enfrontaran al llarg de la setmana en una LAN (xarxa d'àrea local) que es podrà veure en directe en la Plaça de Bous.

Smartphone Film Festival

Es tracta del primer concurs de curtmetratges gravats íntegrament amb telèfons intel·ligents. Aquest esdeveniment estarà compost pels tallers, un lliurament de premis i la projecció dels 150 curts s'han presentat. En aquest sentit, Peral ha admés que "l'I Telèfon intel·ligent Film Festival ha sigut tot un èxit" i que ja està treballant perquè hi haja una segona edició. A més, ha afirmat que, dins dels curts presentats, n'hi ha dirigits per cares reconegudes del cinema com la de l'actor i director Paco León.

Destacats