Alacant Futura impulsa la seua 'Bootcamp' de formació intensiva i pràctica en aplicacions multiplataforma i web

L'estratègia digital de l'Ajuntament completa les places de la seua primera edició entre març i juny i obri la inscripció per a la segona que començarà el 15 de setembre

Guardar

Curs bootcamp a Alacant
Curs bootcamp a Alacant

Alacant reforça la seua aposta per la innovació i la formació en tecnologia amb el llançament del ‘Bootcamp’ d'Alacant Futura Lab, un programa de formació intensiva i pràctica de tres mesos de duració dissenyat per a adquirir habilitats especialitzades en un curt període de temps, combinant aprenentatge aplicat i projectes reals. La primera edició dirigida a alumnes universitaris d'últims anys del grau superior de Desenrotllament d'Aplicacions Multiplataforma i Aplicacions WEB ja ha completat el seu contingent i s'obri la inscripció en el segon per al 15 de setembre.

Alacant Futura Lab oferix dos edicions anuals de tres mesos de duració, dirigides tant a estudiants de Grau Superior en Desenrotllament d'Aplicacions Multiplataforma (DAM), Desenrotllament d'Aplicacions Web (DAW), alumnes dels últims cursos de Grau Universitari, així com a qualsevol persona interessada a millorar les seues competències tecnològiques.

La regidora d'Ocupació i Desenrotllament, Mari Carmen d'Espanya, responsable de l'Agència Local de Desenrotllament ‘Impulsalicante’, de la qual depén l'estratègia de transformació digital de l'Ajuntament d'Alacant ‘Alacant Futura’, ha explicat que “este programa, posat en marxa en col·laboració amb la xarxa d'empreses tecnològiques d'Alacant Futura, combina aprenentatge aplicat, reptes tecnològics i connexió directa amb l'ecosistema empresarial, oferint una oportunitat única per als qui volen desenrotllar la seua carrera en el sector digital”.

La primera edició del bootcamp, que s'estendrà durant els mesos de març a juny de 2025, ja ha completat el seu contingent d'inscripcions, reflectint el gran interés i la demanda d'esta mena de programes a la ciutat. No obstant això, la segona edició, que començarà el 15 de setembre de 2025, manté les inscripcions obertes per a aquells que vulguen formar part d'esta experiència.

La formació es basa en un model híbrid, combinant sessions presencials i treball en remot. A través d'una metodologia d'aprenentatge basada en reptes (Challenge-Based Learning, CBL), els participants desenrotllaran projectes reals connectats amb les necessitats de les empreses i les administracions públiques des del primer dia en àrees clau.

“La inscripció per a la primera edició ha resultat ser un èxit total en completar-se el nombre de participants que podran realitzar-lo entre març i juny, per la qual cosa hem obert el termini d'inscripció del segon que es desenrotllarà a partir del 15 de setembre i durant tres mesos”, ha explicat D'Espanya, qui ha destacat “el gran acolliment que ha tingut esta iniciativa a la ciutat i entre els jóvens alacantins, consolidant a Alacant com un referent en formació tecnològica i ocupabilitat”.

Destacats