Alacant impulsa l'Entitat de Gestió i Modernització de l'àrea industrial del Pla de la Vallonga

L'alcalde signa el conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb l'EGM per a la gestió, manteniment i modernització d'este espai empresarial

Guardar

Firma del conveni entre l'Ajuntament Ey l'EGM del Pla de la Vallonga en Hidroten
Firma del conveni entre l'Ajuntament Ey l'EGM del Pla de la Vallonga en Hidroten

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha subscrit el conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb el president de la nova Entitat de Gestió i Modernització de l'àrea industrial del Pla de la Vallonga, Enrique Cortón, este dimecres en les instal·lacions de l'empresa Hidroten amb motiu de la seua recent aprovació i posada en marxa. És la tercera entitat d'estes característiques que es promou amb el suport municipal, a través de l'Agència Local de Desenrotllament, al costat de Las Atalayas i Aguamarga.

Luis Barcala ha reafirmat "el compromís de l'Ajuntament amb el desenrotllament i modernització de les àrees empresarials del cinturó industrial de la ciutat com a motors de l'economia local i grans generadores d'ocupació". En este sentit, l'alcalde ha ressaltat que "a més de Las Atalayas, Pla de la Vallonga i Aguamarga, es treballa també des de l'Agència Local de Desenrotllament per a crear nous ens en les àrees industrials del Pla de l'Espartar i en Rabasa en col·laboració amb les associacions d'empresaris, dins del treball per a desenrotllar el cinturó industrial de la ciutat que comprén a totes les àrees empresarials situades entre Aguamarga i el Parc Científic de la Universitat d'Alacant".

Barcala ha ressaltat l'objectiu de la nova entitat de treballar, de manera conjunta amb l'Ajuntament, en este espai amb actuacions d'asfaltat i ampliació de voreres, millora de l'eficiència energètica amb la renovació de l'enllumenat i el seu desenrotllament ambiental amb la plantació de nou arbrat i adequació de zones verdes. La nova entitat permet al Pla de la Vallonga augmentar les seues opcions de millorar la seua qualificació com a àrea empresarial per a poder arribar a ser catalogada com a 'àrea industrial avançada' i optar a obtindre majors recursos dels fons autonòmics i de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la seua modernització.

Barcala en su visita a Hidroten en Pla de la Vallonga
Barcala en la seua visita a Hidroten en Pla de la Vallonga

La nova entitat va arrancar la seua marxa després de l'aprovació majoritària en l'assemblea de propietaris i empresaris celebrada a principis de juny i de la seua ratificació municipal, que ha permés la conversió de l'antiga Entitat de Conservació en Entitat de Gestió i Modernització (EGM) atesa la nova legislació autonòmica, seguint els passos de es Las Atalayas i Aguamarga. Més del 71% dels propietaris van recolzar a la nova entitat posant en relleu la seua importància per al desenrotllament i modernització del complex industrial.

La nova EGM contínua amb els mateixos gestors que l'Entitat de Conservació sota la presidència de l'empresari Enrique Cortón i amb el seu gerent Juan Luis Escoda. La firma del conveni s'ha realitzat per part de Barcala i Cotón en les instal·lacions d'Hidroten, una de les empreses de referència de l'àrea industrial, acte que ha continuat amb una visita dels seus diferents departaments de producció, motles, magatzems i àrea tècnica de la mà dels seus màxims responsables, Ginés i Manuel Ten.

Empresa tractora

Hidroten, fundada l'any 1995 per la família Ten, és una empresa amb presència internacional, especialitzada a desenrotllar, fabricar i distribuir sistemes per a la conducció de fluids en sectors com el de l'agricultura, indústria, obra civil, que ve avalada per més de 50 anys d'experiència professional acumulada en el sector de la transformació del plàstic.

Les instal·lacions de la mercantil en el Pla de la Vallonga abasten més de 4.000 metres quadrats de magatzems logístics, altres 3.500 de l'àrea de producció i 500 per a la fabricació de motles, al costat de 250 metres quadrats per a l'àrea tècnica, oficines i direcció.

250 empreses i 3.000 treballadors

L'àrea industrial del Pla de la Vallonga ocupa una superfície de prop d'un milió de metres quadrats, en la qual s'assenten prop de 250 empreses que donen treball a més de 3.000 persones. És l'àrea industrial més antiga de la nostra ciutat, creada en 1969. L'Ajuntament d'Alacant, a través de l'Agència Local de Desenrotllament, ha realitzat en els últims cinc anys inversions per a la seua millora que superen el milió d'euros, sobretot en reasfaltat de viaris i millora de l'eficiència energètica amb enllumenat de LED, a més d'instal·lar un panell informatiu digital, i altres millores en manteniment, neteja i recollida de residus de tipus domèstic.

Funció de les EGM

Les EGM tenen com a finalitat col·laborar amb l'Ajuntament en labors com la conservació, manteniment, vigilància, neteja i prestació de servicis bàsics, a més d'impulsar la posada en marxa d'infraestructures, dotacions i servicis que milloren i modernitzen l'àrea industrial, fins i tot amb recursos propis, que en cap cas seran substitutius dels municipals.

Esta nova figura denominada “Entitat de Gestió i Modernització” (EGM), hereua dels anteriors “Ens Urbanístics de Conservació”, pretén garantir els drets i interessos legítims de tots els possibles interessats promovent la participació de les empreses a través de la col·laboració publicoprivada en la gestió i modernització de les àrees industrials.

A més, la constitució de les EGM és una de les condicions per a millorar la catalogació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. En el cas d'Alacant, Las Atalayas ha aconseguit ja la màxima qualificació com a 'Àrea Avançada' i la resta tenen en desenrotllament un pla d'acció per a aconseguir esta mateixa catalogació a mitjà termini. Esta consideració ve determinada pels servicis que oferix i és una de les qüestions que determina el nivell d'ajudes que rep de les institucions autonòmiques.

Destacats