Alacant licita el nou pavelló esportiu en el barri de Tómbola

El recinte, que disposarà de tres pistes cobertes, sala de fitness, cafeteria, vestuaris i graderies amb capacitat per a 350 persones, hauria d'estar acabat en 2025

Guardar

Imatge del disseny de la façana del Tómbola Arena
Imatge del disseny de la façana del Tómbola Arena
La construcció del nou pavelló municipal projectat en el barri de Tómbola està cada vegada més prop de convertir-se en una realitat. La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alacant va convocar aquest dimarts el concurs per a l'execució d'aquest complex amb el qual "es pretén millorar les instal·lacions esportives i els equipaments de la zona nord de la ciutat", segons va explicar el portaveu de la Junta i responsable de l'àrea d'Infraestructures, Manuel Villar.La licitació d'aquest projecte, que el govern municipal ha denominat com a "Tómbola Arena", compta amb un pressupost màxim que ronda els 5,5 milions i un termini d'execució de 24 mesos, per la qual cosa des del consistori estimen que podria estar finalitzat a la fi de l'any 2025. Aquest concurs d'obra pública porta aparellada la previsió del calendari d'inversions pluriennal. D'aquesta manera, després dels 95.313 euros previstos enguany, es destinaran 2.838.157 euros dels pressupostos de 2024 i els 2.640.303 euros restants correspondran a l'exercici de 2025.

Pavelló multidisciplinar

El Tómbola Arena es construirà sobre una parcel·la de 18.422 metres quadrats situada al carrer Penàguila. Aquestes noves instal·lacions disposaran de tres pistes cobertes adaptades a la pràctica de diferents disciplines esportives com a bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton, i tindrà una capacitat per a 350 persones.El projecte s'executarà en l'espai que ara ocupen les pistes de futbol sala i bàsquet i les de pàdel, abans del camp de futbol. Així mateix, la nova edificació comptarà amb una sala de fitness, cafeteria, vestuaris i graderies. La tramitació d'aquest pavelló s'ha dut a terme des de la Regidoria d'Infraestructures en coordinació amb la d'Esports, que utilitzarà el recinte per a l'educació física, l'esport escolar, l'esport recreatiu, l'entrenament i la competició d'àmbit local de l'esport federatiu.Aquest poliesportiu seguirà les "directrius de sostenibilitat i balanç mediambiental quasi zero en edificació, serà accessible i s'integrarà en l'entorn", apunten des de l'equip de govern. En aquest sentit, aquestes obres s'afigen a la renovació i millora de diferents equipaments esportius d'Alacant, com la reforma integral del Pitiu Rochel, a punt de ser finalitzada, i la reurbanització de l'entorn d'aquest pavelló, que també s'ha adjudicat en la Junta de Govern d'aquest dimarts.
Destacats