Alacant obri un procés participatiu per a millorar els servicis del Cerca i l'OMIC

L'estudi donarà veu als ciutadans per a millorar els servicis municipals de consum i convertir-los en un referent

Guardar

Taller de formación en el CERCA de Alicante
Taller de formación en el CERCA de Alicante

L'Ajuntament d'Alacant està fent un estudi per a millorar el funcionament del departament municipal de Consum i donar més visibilitat a les seues activitats i pla de formació, i obri un procés de participació pública fins al 31 de juliol, amb una enquesta en línia, i entrevistes presencials a entitats i agents socials de la ciutat, que es desenvoluparan del 3 al 9 de juliol.

Este procés busca tant analitzar la situació actual de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor -OMIC – i del Centre Educatiu de Recursos de Consum -Cerca – com identificar noves iniciatives i actuacions a desenvolupar per a millorar la seua visibilitat i incrementar els usuaris, tenint en compte les demandes dels consumidors, informació i l'oferta disponible.

La regidora de Consum i Comerç, Lidia López, ha destacat que amb este procés de participació es pretén “donar veu als ciutadans per a millorar els servicis municipals de consum, posar-los en valor i convertir-los en un referent de formació en educació sobre consum, així com poder impulsar noves iniciatives que impulsen un consum saludable, sostenible i responsable”.

Per a dur a terme l'estudi, s'ha contractat a l'empresa IMEDES, que està fent els treballs preliminars, incloent-hi entrevistes als distints agents socials, com associacions de consumidors, comerciants i veïns, i ja ha arreplegat l'opinió de 274 persones.

Procés participatiu amb una enquesta en línia

Amb l'enquesta en línia que es pot fer fins al 31 de juliol dirigida a la ciutadania es podrà vore el grau de coneixement d'estes dos dependències, i arreplegar suggeriments de millores. Estes enquestes es fan també en els mercats, mercats ambulants i en el SAIC. L'enquesta es pot emplenar en el següent enllaç: https://forms.office.com/e/g2UWemcD3d?origin=lprLink

L'edil Lidia López ha assenyalat que “són milers de persones les que participen en les nostres activitats de consum i per això volem seguir millorant i transformant estos servicis per a donar-los més visibilitat escoltant als ciutadans per a conéixer les seues necessitats i fer un pas més ampliant el seu abast i adaptant l'oferta a la ciutadania”.

Des que es va posar en marxa l'OMIC, fa més de 40 anys, s'atén cada any una mitjana de 10.000 persones per diferents mitjans, 5.000 presencialment, 4.000, per telèfon i 1.000 via e-mail. Així com en el CERCA, des de la seua inauguració, fa 21 anys, s'han oferit nombroses activitats formatives tant per als Centres Escolars i escolars, com per a col·lectius i qualsevol persona interessada en els temes relacionats amb el consum de la ciutat d'Alacant. Actualment, amb este estudi es vol projectar i transformar estos servicis per a oferir noves propostes que permeten impulsar una estratègia d'impuls del consum.

Destacats