Alacant renovarà les lluminàries de les Partides Rurals amb leds amb una inversió pròxima al milió d'euros

La Junta de Govern acorda a més l'adjudicació del crèdit per a finançar inversions 2023-2024 per 9,7 milions d'euros, les subvencions per al foment de l'esport d'iniciació

Guardar

Manuel Villar y Ana Poquet en rueda de prensa de la Junta de Gobierno
Manuel Villar y Ana Poquet en rueda de prensa de la Junta de Gobierno
L'Ajuntament d'Alacant continua avançant en la transformació de l'enllumenat públic cap a un model més sostenible amb l'adaptació de les lluminàries a la tecnologia LED. La Junta de Govern ha acordat aquest dimarts convocar un concurs públic per a adjudicar aquesta actuació a desenvolupar entre 2023 i 2024 amb un pressupost de licitació de 924.743,19 euros.El concurs permetrà la renovació de 460 punts de llum en les partides rurals de Moralet, Verdegás, la Canyada del Fenollar, Alcoraya, Fontcalent, Vallonga, Bacarot i Montnegre. El plec de condicions tècniques contempla la substitució de 250 columnes en les quals es muntaran fanals amb lluminàries LED, a més d'altres 210 punts de llum solar. En total, el pressupost contempla la renovació de 460 punts de l'enllumenat en les ubicacions assenyalades.L'Ajuntament d'Alacant ha renovat l'enllumenat de la major part dels barris de la ciutat dins del Pla de Millora de l'Eficiència Energètica municipal, amb una inversió que supera els huit milions d'euros, substituint les antigues lluminàries per leds més eficients i que han permés reduir la factura elèctrica municipal fins a un 31 per cent.

Finançament i subvencions

La Junta de Govern Local ha aprovat a més aquest dimarts adjudicar la contractació d'una operació de préstec a llarg termini per al finançament de les inversions i transferències de capital del pressupost municipal de 2022, prorrogat per a 2023, dividit en dos lots. Tots dos lots s'adjudiquen a Eurocaja Rural, el primer per import de 4.708.252,39 euros i el segon de 5.005.431,48 euros.D'altra banda, s'han aprovat les subvencions per al funcionament de la seu social de les entitats inscrites en el Registre Municipal d'Entitats per valor de 160.000 euros.També s'ha aprovat aquest dimarts per l'òrgan municipal de Govern, la concessió de subvencions per a la realització d'accions formatives en l'àmbit de l'esport d'iniciació per a aquest 2023, amb la finalitat de contribuir a la promoció i difusió de la pràctica esportiva dirigida a menors empadronats en el municipi d'Alacant amb un pressupost de 149.500 euros.Els esports subvencionats a través dels clubs adscrits a cada activitat són: atletisme, esport adaptat, bàdminton, bàsquet, handbol, ciclisme, esgrima, futbol platja, futbol sala, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, hoquei herba, judo, karate, natació artística, rugbi, taekwondo, tennis de taula, tir amb arc, vóleibol i vóley platja. Les inscripcions tindran un cost de 70 euros, excepte per a l'esport adaptat que seran gratuïtes. També s'habiliten diferents bonificacions en algunes modalitats per a famílies nombroses, desocupades o de segon germà. Totes les activitats es desenvoluparan en instal·lacions esportives municipals, centres educatius o en el medi natural.
Destacats