Alacant subvenciona projectes d'acció social d'entitats sense ànim de lucre

Augmenta en quasi 100.000 euros la quantia destinada a estes ajudes per a la dependència, persones en risc d'exclusió, tercera edat, menors, addiccions i igualtat

Guardar

Projectes d'acció social a Alacant
Projectes d'acció social a Alacant

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alacant ha llançat una convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen projectes amb col·lectius en risc d'exclusió social, amb un pressupost total de 450.000 euros. Enguany la quantia de les subvencions s'ha incrementat en quasi 100.000 euros, ja que l'any passat es van atorgar ajudes per 352.000 euros.

Així, la regidora de Benestar Social, Begoña León, ha reunit eixe dimarts a les entitats especialitzades en acció social de la ciutat a la Casa de la Festa per a donar-los a conéixer les característiques de les subvencions i com presentar les seues sol·licituds. El termini comença demà i estarà obert fins al 31 de juliol.

"Estes ajudes són una forma de col·laboració entre l'Ajuntament i la iniciativa social per a donar resposta a les necessitats actuals que afecten persones i col·lectius en situació o en risc d'exclusió social”, explica León.

"D'esta manera optimitzem els recursos existents, i fomentem la coordinació i complementarietat de les accions que desenvolupen els servicis socials municipals”, afig l'edil, que destaca que “les entitats sense ànim de lucre realitzen una fantàstica labor d'atenció i suport a diferents col·lectius i és just que reben suport per part de l'Ajuntament perquè puguen continuar exercint el seu treball a Alacant”.

En concret, les subvencions es destinaran a entitats amb programes d'acció social que desenvolupen projectes en una de les set línies que s'han marcat: actuacions dirigides a persones amb diversitat funcional i persones dependents; atenció a situacions de vulnerabilitat, exclusió social i programes d'acompanyament en la inserció laboral; persones sense llar; acompanyament i voluntariat al col·lectiu de persones majors; orientació, mediació familiar i menors; inserció sociocomunitària per a persones amb trastorns addictius i les seues famílies; promoció de la igualtat entre dones i homes, prevenció de la violència de gènere i defensa dels drets de les dones.

La subvenció màxima per projecte és de 15.000 euros, que cobriran fins a un 80% del cost total del programa. Les entitats sense ànim de lucre han d'estar inscrites en el Registre Municipal d'Entitats de l'Ajuntament d'Alacant amb un any d'antelació a la convocatòria de les subvencions. Les bases i formularis de sol·licitud poden consultar-se i descarregar-se en el següent enllaç: alicante.es/es/tramites/solicitud-convocatoria-subvenciones-destinadas-proyectos-accion-social-ano-2024.

Destacats