Alacant licita el nou pavelló esportiu en el barri de Tómbola

El recinte, que disposarà de tres pistes cobertes, sala de fitness, cafeteria, vestuaris i graderies amb capacitat per a 350 persones, hauria d’estar acabat en 2025

Alacant licita el nou pavelló esportiu en el barri de Tómbola
25/10/2023 -

La construcció del nou pavelló municipal projectat en el barri de Tómbola està cada vegada més prop de convertir-se en una realitat. La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant va convocar aquest dimarts el concurs per a l’execució d’aquest complex amb el qual “es pretén millorar les instal·lacions esportives i els equipaments de la zona nord de la ciutat”, segons va explicar el portaveu de la Junta i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Manuel Villar.

La licitació d’aquest projecte, que el govern municipal ha denominat com a “Tómbola Arena”, compta amb un pressupost màxim que ronda els 5,5 milions i un termini d’execució de 24 mesos, per la qual cosa des del consistori estimen que podria estar finalitzat a la fi de l’any 2025. Aquest concurs d’obra pública porta aparellada la previsió del calendari d’inversions pluriennal. D’aquesta manera, després dels 95.313 euros previstos enguany, es destinaran 2.838.157 euros dels pressupostos de 2024 i els 2.640.303 euros restants correspondran a l’exercici de 2025.

Pavelló multidisciplinar

El Tómbola Arena es construirà sobre una parcel·la de 18.422 metres quadrats situada al carrer Penàguila. Aquestes noves instal·lacions disposaran de tres pistes cobertes adaptades a la pràctica de diferents disciplines esportives com a bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton, i tindrà una capacitat per a 350 persones.

El projecte s’executarà en l’espai que ara ocupen les pistes de futbol sala i bàsquet i les de pàdel, abans del camp de futbol. Així mateix, la nova edificació comptarà amb una sala de fitness, cafeteria, vestuaris i graderies. La tramitació d’aquest pavelló s’ha dut a terme des de la Regidoria d’Infraestructures en coordinació amb la d’Esports, que utilitzarà el recinte per a l’educació física, l’esport escolar, l’esport recreatiu, l’entrenament i la competició d’àmbit local de l’esport federatiu.

Aquest poliesportiu seguirà les “directrius de sostenibilitat i balanç mediambiental quasi zero en edificació, serà accessible i s’integrarà en l’entorn”, apunten des de l’equip de govern. En aquest sentit, aquestes obres s’afigen a la renovació i millora de diferents equipaments esportius d’Alacant, com la reforma integral del Pitiu Rochel, a punt de ser finalitzada, i la reurbanització de l’entorn d’aquest pavelló, que també s’ha adjudicat en la Junta de Govern d’aquest dimarts.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 10 =