Alacant renova els camps de futbol de Garbinet, Tómbola i 'La Cigüeña'

S’inicia la substitució de 30.000 metres quadrats de gespa artificial en els tres complexos esportius després de l’aprovació del Pla de Seguretat i Salut

Alacant renova els camps de futbol de Garbinet, Tómbola i 'La Cigüeña'
30/10/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant fa l’últim pas per a escometre la renovació de la gespa artificial en els camps de futbol municipals de Garbinet, Tómbola i ‘La Cigüeña’ amb l’aprovació del Pla de Seguretat i Salut de les obres. Aquestes actuacions, que suposen una inversió de més de 1,2 milions d’euros, arriben en paral·lel a l’aprovació del contracte de manteniment de paviments esportius en els camps de futbol i les pistes de pàdel municipals, així com de les zones verdes en els entorns de les instal·lacions.

A més de la substitució de prop de trenta mil metres de gespa artificial entre els tres camps municipals, aquestes obres també contemplen la renovació de la xarxa de reg, el canvi d’equipaments esportius com a porteries, banquetes, xarxes o mobiliari i l’adequació de les zones de pas a l’interior dels complexos esportius. La mercantil Realturf Systems S.L. serà l’empresa encarregada de dur a terme aquesta actuació amb un termini d’execució d’entre dos mesos i dos mesos i mig.

Aquesta renovació s’integra en el Pla de Millora i Modernització de les Instal·lacions Esportives d’Alacant, coordinat per les regidories d’Esports i Infraestructures, i que des de la seua posada en marxa ha procedit a la substitució de tapets en set camps municipals. En aquest sentit, aquestes obres s’afigen també a la transformació i millora de diferents equipaments esportius de la ciutat, com la reforma integral del Pitiu Rochel, a punt de ser finalitzada, i la reurbanització de l’entorn del pavelló.

Tres projectes d’adequació i millora

El projecte de major inversió és el del camp de futbol municipal ‘La Cigüeña’, al carrer Esportista Joaquín Blume, amb un pressupost de 510.949 euros. En aquest cas, es tracta d’una reforma profunda de tota la instal·lació: gespa artificial, porteries, banquetes, xarxes, graderies i la renovació dels equipaments de reg, així com del canaló de drenatge que envolta al camp. Al seu torn, des del consistori informen que es faran tasques de reparació i adequació d’elements de diversa índole de cara a “millorar les condicions estètiques i funcionals del recinte esportiu”.

En el poliesportiu de Garbinet es duran a terme unes obres d’adequació i millora molt similars. Es produirà el canvi integral tant de la gespa com de les instal·lacions i els equipaments interiors del recinte esportiu. A més, el document tècnic detalla que es renovaran els dispositius d’aspersió, instal·lant-se nous canons de reg amb tipologia emergent (ocults mentre no s’utilitzen en el terreny de joc). Així mateix, es produirà la restitució de diverses zones danyades en la superfície pavimentada que envolta el camp i la barana perimetral del complex, per un import de 372.276 euros.

D’altra banda, el Poliesportiu Municipal Tómbola, en el qual es preveu la construcció d’un nou pavelló multidisciplinari per a 2025, s’executaran els treballs necessaris per al canvi del terreny de joc, nous equipaments i la renovació del sistema de reg, amb un pressupost de 339.801 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

four × 4 =