Esta és la millor mascletà de les Fogueres 2024

A més, el jurat també ha desvetlat la millor proposta del certamen de castells de focs artificials des de la platja del Cocó

Guardar

Mascletà en la Plaça dels Estels
Mascletà en la Plaça dels Estels

Una setmana després que l'últim llançament fera retrunyir el cel d'Alacant amb l'espectacular 35a edició del concurs oficial de mascletàs en la Plaça dels Estels durant les Fogueres 2024, ja es coneix la proposta que va enlluernar al jurat. Així, Focs Artificials del Mediterrani han aconseguit per unanimitat el primer premi després del seu vibrant tret del passat dissabte 23 de juny. D'esta manera, els de Vilamarxant seran els encarregats de tancar el concurs en les pròximes Fogueres.

La combinació de tradició i un disseny més modern ha sigut la clau d'una decisió que també va poder sentir-se en primera persona en la cèntrica plaça de la capital alacantina. L'emoció es va apoderar de totes les persones que van acudir a gaudir d'esta mascletà quan van ressonar els més de 6.300 trons amb els quals va concloure el tret. Un quint espectacle de fum i pólvora en el qual es va llançar un total de 124 quilos amb una duració de 6’11” i un so que va arribar a un màxim de 126,8 decibels.

Així mateix, després de la conclusió dels castells de focs artificials dissabte passat 29 de juny, la pirotècnica Hermanos Ferrández s'ha emportat el primer premi amb la seua brillant exhibició del divendres 28. L'empresa de Beniel, a Múrcia, va sorprendre els milers de persones que es van amuntegar per a gaudir dels focs amb una proposta que entrellaçava una àmplia varietat d'efectes, figures i formes complexes. Les cascades, palmeres i ventalls van il·luminar el cel d'Alacant amb dissenys innovadors i creatius.

Focs d'Artifici en Alacant
Focs d'Artifici en Alacant

Més enllà de l'excel·lent composició de colors, si va haver-hi un element distintiu van ser els coets que a mitat de l'espectacle van deixar sense paraules al públic. Fins a sis artefactes amb forma de bengala (o nau espacial) van ascendir des de la platja del Cocó i durant diversos segons van campar en la nit alacantina com si tingueren vida pròpia. El ‘oooh’ va ser l'expressió més escoltada al mateix temps que els aplaudiments van donar pas a un eixordador final plagat de llum i una potent traca.

En este sentit, Germans Ferrández torna a brillar en les festes alacantines després d'aconseguir el triomf en la passada edició del concurs de mascletàs. Compartix protagonisme en este cas amb Focs Artificials del Mediterrani i es convertixen, per tant, en els reis de la pólvora de les Fogueres 2024. Estels i el Cocó s'acomiaden de manera definitiva amb la mirada posada en 2025 per a continuar sent l'escenari d'un dels reclams principals de les festes majors de la capital alacantina.

Destacats