Aquests són els carrers tallats a Alacant pel Carnestoltes 2024

Consulta els talls de trànsit que afecten la capital alacantina des d'aquest dijous 8 de febrer per la festivitat

Guardar

carnaval-alicante-correfoc
carnaval-alicante-correfoc
Alacant ix al carrer des d'aquest mateix dijous 8 de febrer per a celebrar una de les festes més multitudinàries i de major acolliment de l'any, el Carnestoltes. Aquest 2024 es manté l'essència d'aquesta festivitat amb una programació completa d'actes i activitats que es prolonguen fins diumenge que ve 18 de febrer. D'aquesta manera, les disfresses i les desfilades seran els grans protagonistes durant les següents jornades a la ciutat.El centre d'Alacant es converteix en l'escenari d'aquesta festa per la seua marcada personalitat popular. Així, tal com ha avançat l'Ajuntament d'Alacant, al llarg dels dies del Carnestoltes 2024 diferents carrers de la capital alacantina es veuran afectades per talls de trànsits puntuals, així com per la prohibició d'estacionament en alguns punts concrets. Per això, sempre és recomanable consultar aquelles vies en les quals la circulació de vehicles estarà restringida.

Talls de trànsit

La inauguració del Carnestoltes 2024 correspon, com cada any, al tradicional correfoc. Aquest espectacle de foc se celebra este dijous 8 de febrer a les 20:30h en un recorregut que començarà en la plaça 25 de Maig (Mercat Central) i es desplaçarà per Calderón de la Barca, Alfons X El Savi i Gral. Primo de Rivera camí de la plaça del Carmen. En aquest sentit, aquests vials patiran corts pel pas de la cercavila, mentre que l'espai entre la Plaça Sant Cristòfor i la plaça del Carmen, a través dels carrers Santos Médicos i Abad Nájera, romandrà tancat des de les 19h fins a les 23:59h.Per part seua, el dissabte 10 de febrer es duran a terme diferents talls de trànsit puntuals per la desfilada amb batucada que dona principi el dia gran la festa a les 17 hores. Així, vies del barri antic i limítrofes com a Av. Jaume II, Díaz Moreu, Primo de Ribera, Sant Cristòfor, Santos Médicos, Abad Nájera i Plaza del Carmen restringiran el pas de vehicles des de les 16:30h fins a les 18 hores.El Dimecres de Cendra, que enguany coincideix amb el dia dels enamorats el 14 de febrer, es realitzarà el popular cercavila del Carnestoltes des del Panteó de Quijano cap a la plaça del Carmen, epicentre de la festivitat. D'esta manera, l'Ajuntament informa que es procedirà a tallar, entre les 21h i les 21.45 hores, la plaça d'Espanya, Calderón de la Barca, Alfonso el Savi, Rambla de Méndez Núñez, Miguel Soler, Sant Nicolás i Abad Nájera.

Dissabte Rambler

Sens dubte, el Dissabte Rambler es tracta del gran esdeveniment del Carnestoltes alacantí. Milers de persones acudiran disfressats amb amics i familiars a la Rambla per a gaudir d'un espectacle que s'estén des de mitja vesprada amb les activitats infantils i, a partir de les 22 hores amb el Carnestoltes adult.En aquest cas, els treballs de preparació, instal·lació i desmuntatge dels dos escenaris musicals que allargaran la festa fins a les 4 de la matinada, obliguen a tallar la Rambla de Méndez Núñez, entre els carrers Duc de Saragossa i Rafael Altamira, des de les 06.30 hores del 10 de febrer de 2024 fins a les 10h del dia diumenge 11. Així mateix, estarà prohibit estacionar entre els carrers Sant Ferran i Pintor Sorolla, així com en Duc de Saragossa des de les 4h del dissabte fins a les 10h del diumenge.D'altra banda, les línies 2, 3, 4, 5, 8, 10, 12, 13, 21 i 22 de l'autobús diürn d'Alacant desviaran el seu recorregut per a evitar el pas per la Rambla. Així doncs, tots els usuaris que desitgen desplaçar-se en transport públic podran agafar aquests autobusos en les parades situades en Alfons el Savi i Porta de la Mar. A més, tant el TRAM com l'autobús ampliarà horari amb un servici especial nocturn durant el Dissabte Rambler.
Destacats