Estos són els nous cursos i tallers gratuïts del CERCA Alacant

La programació per a l'últim trimestre inclou propostes sobre alimentació, consum, informàtica i salut

Guardar

La regidora Lídia López visita un dels cursos del CERCA
La regidora Lídia López visita un dels cursos del CERCA

L'últim trimestre de l'any en el Centre Educatiu de Recursos de Consum de l'Ajuntament d'Alacant presenta una nova programació amb una àmplia oferta de cursos presencials, xarrades, visites, elaboració de receptes, debats i tallers. En concret, inclou una trentena de propostes gratuïtes relacionades amb els drets del consumidor, la seguretat, alimentació saludable, el coneixement de les noves tecnologies o la salut.

A més les activitats del CERCA tenen un component tant formatiu com educatiu, i s'organitzen amb l'objectiu "d'entretindre" mentres s'adquirixen coneixements com realitzar reclamacions i conéixer les estafes, disminuir la bretxa digital, sobre l'alimentació, microbiota i salut digestiva, així com aprendre a relacionar-nos amb l'administració de manera telemàtica. La regidoria de Consum manté obert el plazode inscripció en els cursos, tant de manera presencial en els baixos del Mercat Central, de 9h a 13 hores, com per mail en cerca@alicante.es

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Lidia López, ha assenyalat que estes iniciatives se celebren en les instal·lacions del CERCA, que és un servici públic municipal, integrat en el Departament de Consum, que presta els seus servicis a diferents col·lectius, des dels joves consumidors a través dels seus centres educatius, fins als consumidors de la tercera edat, a més de col·lectius desfavorits i associacions de consumidors i de comerciants, entre altres.

Drets del consumidor i hàbits saludables

Al llarg de l'últim trimestre s'oferix diverses activitats relacionades amb els drets del consumidor i els hàbits saludables. Tots els dimarts del 15 d'octubre al 17 de desembre es realitza 'l'Assessoria d'Ajuda al Consumidor’ d'11:30h a 13 hores. Per a conéixer les estafes, fraus i reclamacions, les ferramentes per a protegir-nos.

D'altra banda, els divendres per les demà es desenrotlla amb cicle d'Alimentació saludable, amb xarrades informatives dedicades a la microbiota intestinal i salut digestiva. A més s'impartix un taller el Taller de Cuina amb Chelo, on s'ensenyen receptes de la dieta mediterrània per a conscienciar sobre la importància d'una alimentació sana, natural i saludable.

Noves tecnologies i disminució de la bretxa digital

Tots els dijous entre les 9,30 i les 11.30 hores s'oferix un cicle d'informàtica per a aprendre a manejar ferramentes d'ús quotidià, que contribuïsquen a disminuir la bretxa digital. A més, hi ha cursos per a aprendre a relacionar-nos amb l'Administració de manera telemàtica, i xarrades sobre de maneig de l'aplicació de la Conselleria de Sanitat i aprendre a demanar cita prèvia amb el seu metge i consultar els tractaments. L'altre curs sobre noves tecnologies que s'ha organitzat és per a aprendre a manejar el mòbil.

Seguretat, Consum, Banca i primers auxilis

El cicle de cursos d'este últim trimestre es tanca amb uns de consells de seguretat bàsics impartits en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia. Un taller de primers auxilis impartit pel Centre de Salut Santa Faç sobre que fer davant un accident i com prestar els primers auxilis, maniobres de reanimació.

Així com sobre els drets del consumidor hi ha una xarrada del sistema financer impartit per un especialista del Banc d'Espanya. L'Assessoria d'ajuda al consumidor a conéixer les estafes, fraus i com fer reclamacions, i la de 'l'Advocat respon’ impartit per ADACUA on un advocat respondrà a les preguntes i consultes dels consumidors.

Tots els tallers són gratuïts, a excepció del programa “Cuina amb Chelo”, en el qual cal aportar 3 euros per a la compra dels ingredients. L'ampli programa inclou unes 30 propostes diferents i d'algunes d'elles se celebraran diverses sessions per a facilitar l'accés a un major nombre d'alacantins.

Destacats