Esta és la millor foguera infantil 2024

El jurat concedix la segona victòria consecutiva en categoria Especial al monument dissenyat per l'artista Fernando Boix

Guardar

Foguera infantil Especial guanyadora en 2024
Foguera infantil Especial guanyadora en 2024

Nervis, il·lusió, alegria i respecte. Eixos són els sentiments que es desprenen de la sempre tibant jornada d'elecció de les Fogueres guanyadores. Este dijous 20 de juny era el torn dels monuments infantils, que han rebut este matí la visita del jurat expert i ja tenen a la seua nova reina i guanyadora. A les 17 hores s'ha procedit a la lectura de la fallada des del restaurant Maestral d'Alacant, i la Foguera Baver-Els Antigons ha sigut la guardonada amb el primer premi en la categoria Especial.

Així, esta foguera revalida el títol que ja va aconseguir en 2023, esta vegada amb el monument ‘El Secret de les Flames’ d'un Fernando Boix que repetix per segon any consecutiu. El conjunt dels integrants de la comissió es troben exultants —a crit de Campions, Campions!, segons explica l'Ajuntament en un comunicat— després de rebre la notícia. Este guardó arriba després que diumenge passat 16 de juny esta comissió també aconseguira una de les distincions més importants de les Fogueres: ser el Ninot Indultat amb la proposta satírica amb tocs de la cultura oriental de l'artista Paco Torres.

L'estètica, la composició, l'estructura i el missatge d'esta obra efímera ha sigut la millor entre les dotze propostes que este 2024 participaven especialment a ulls d'un jurat que li ha atorgat un total de 81 punts. Així mateix, en la vesprada d'este dijous 20 de juny també s'ha anunciat el segon i tercer premi de la categoria especial Infantil, que en esta ocasió ha recaigut en mans de les Fogueres Ángeles Felipe Bergé (75 punts), amb 'Performance', i Sèneca-Autobusos (70 punts), amb 'Oniria i Insomnia', respectivament.

Així han quedat la resta de categories

La foguera infantil de Mercat Central ha sigut la guanyadora de primera categoria, seguida de Doctor Bergez Carolines (2a) i Sant Blai La Torreta (3a). Per part seua, en segona categoria s'ha imposat la Foguera Don Bosco; en tercera Rambla de Méndez Núñez; en quarta la Foguera Carrera Sant Vicent; en quinta Plaza Mediterrani, i, finalment, el sexta ha fet el propi amb el primer premi la Foguera Verge del Remei La Creu.

En este mapa pots consultar la ubicació dels diferents monuments de les Fogueres 2024 d'Alacant. Es mostren les categories segons el certamen de les fogueres Adultes, situades al costat de cada estructura artística infantil.

Arxivat a:

Destacats