El projecte de llargmetratge ‘Bé de barri’ de Juan Manuel Montilla (Langui) ha obtingut el Premi Impulsa al projecte innovació, dins del VII Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció del Festival Internacional de Cinema d'Alacant, que organitza en col·laboració amb Impulsalicante, l'Agència Local de Desenrotllament de l'Ajuntament d'Alacant, amb el suport de la Fundació SGAE. El Laboratori s'ha desenrotllat durant esta última setmana durant el transcurs del Festival Internacional de Cinema d'Alacant.
El premi a millor projecte va ser entregat per Mari Carmen de España, presidenta de l'Agència Local de Desenrotllament de l'Ajuntament d'Alacant, la resta de premiats del Laboratori han sigut Premi À Punt per a ‘Paper de plata’ de Jimena LLAMAS; Premi Fundació SGAE, al projecte original i creatiu, per a ‘Spaguetti Bigfood” de Marcos Solanilla.
El Premi Music Library, premi d'una tarifa plana limitada a una producció amb accés als catàlegs de música de producció que sub-edita i distribuïx, ha sigut per a ‘Feliciano el seriós’ de José Larrosa i Héctor Bastida. El Premi Welab Professional Equipment, premi dotat amb 2.000€ de descompte directe en lloguer d'equips de càmera i accessoris, lents per a ‘Els dorments’ de Dídac Gimeno, el Premi Movibeta, premie distribució tarifa plana durant un any a Festivals de cinema en Movibeta sense taxes, ho ha obtingut ‘En els límits’ de Lara Stoop i Alexander L Arias i finalment, es van entregar dos mencions especials a ‘Disparar a la cabra’ de Mario Martínez Sáenz i Cristina Díez-Madroñero i ‘El cas margarida’ de Sirià Morcillo.
Trobada de creadors
El Laboratori és una iniciativa que permet la trobada entre creadors i professionals consagrats en la indústria cinematogràfica que en esta sèptima edició ha aconseguit el rècord amb la recepció de 303 projectes de llargmetratges i sèries de televisió.
Els premiats són el resultat de l'última valoració dels 18 projectes seleccionats per a poder competir i que han tingut l'oportunitat de defendre'ls davant professionals i companyies de primer nivell durant les jornades que dura este Laboratori, que s'emmarca dins de les activitats paral·leles de la 22a edició del Festival Internacional de Cinema d'Alacant.
Mari Carmen de España, edil d'Ocupació i Desenrotllament Local ha celebrat el rècord de participació d'esta edició del Laboratori i la gran qualitat dels treballs que s'han presentat durant esta setmana. A més, ha destacat “la importància de comptar amb projectes com el Laboratori per a impulsar i fomentar l'ocupació en el sector audiovisual” i ha subratllat el compromís de l'Ajuntament d'Alacant amb ell.
El director del Festival de Cinema, Vicente Seva, ha destacat el creixement exponencial del certamen, que en esta sèptima edició. “En la primera edició no arribem al centenar, i veure com ha evolucionat esta iniciativa és una mostra clara del talent emergent que hi ha en l'àmbit de la ficció. Han sigut ja diversos els projectes que han passat pel laboratori i han pogut veure la llum, i estic segur que amb la qualitat dels treballs d'enguany podrem veure algunes en un futur”
L'elenc del jurat estava format pel coordinador del laboratori, Luis María Ferrández; Elena Vilanova, directora de Continguts i Programació d'À Punt Radiotelevisió Valenciana; Castañar Gómez-Rodulfo d'Universal Pictures International Spain; Rodrigo Espinel, producció cinema i sèries en Bruna Films i Sandra Ortiz.
Per part seua, la directora de Continguts i Programació d'À Punt Radiotelevisió Valenciana, Elena Vilanova, ha destacat la gran qualitat i originalitat dels projectes presentats i ha ressaltat aquells que contaven històries que passaven a la Comunitat Valenciana.
“Hem escoltat sèries d'època que tenien com a protagonista la ciutat d'Alcoi o sèries de suspens amb el teló de fons del València Club de Futbol. També pel·lícules basades en fets reals ocorreguts a Onil o documentals amb protagonistes de Xàtiva, per exemple. Però totes les propostes tenien una gran capacitat de connectar amb un públic global”.
La directora de Continguts i Programació de la cadena pública valenciana ha realitzat una crida a les productores de València, Alacant i Castelló perquè revisen els 18 projectes seleccionats en el Laboratori de Ficció del Festival d'Alacant perquè “estes històries mereixen ser contades”.
Per part seua, Luis María Ferrández, coordinador del laboratori, ha destacat la qualitat i diversitat de les propostes rebudes enguany, la qual cosa ha dificultat notablement el procés de selecció. “Ens encantaria comptar amb més guardons, perquè hi ha hagut treballs realment valuosos que no han pogut ser reconeguts com es mereixen”, ha afirmat.