Comença el muntatge del Betlem Gegant en la Plaça de l'Ajuntament

Les primeres peces han arribat en la matinada d'aquest dijous i les tasques es prolongaran fins al dimarts 5 de desembre, dia de la seua inauguració

Guardar

belén gigante montaje
belén gigante montaje
Una de les figures més representatives de Nadal a Alacant és, sens dubte, el Betlem Gegant. Aquest monument únic, que figura en el Llibre Guiness dels Rècords des de 2019, s'ha convertit en el màxim exponent d'aquesta època en la capital alacantina. En 2023 el naixement torna a la Plaça de l'Ajuntament i des de la matinada d'aquest mateix dijous ja ha començat a prendre forma amb les primeres tasques de muntatge. L'estructura completa de la Mare de Déu, San José i el Xiquet Jesús, a la qual des de l'any passat s'han sumat els tres Reis Mags, es podrà gaudir a Alacant des del 5 de desembre.D'aquesta manera, els treballs, en la seua gran majoria nocturns, es prolongaran fins a les primeres hores del matí del pròxim dimarts. Així, tot estarà llest per a la gran inauguració eixa mateixa vesprada en la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 20 hores a través d'un espectacle de llum i so, així com música en directe. Serà l'últim dels cinc pesebres instal·lats que es podran gaudir durant l'època nadalenca a la ciutat d'Alacant.
Els camions amb les primeres peces des del taller de l'artista santvicenter José Manuel García 'Pachi' han arribat passada la mitjanit. L'elecció d'un horari nocturn per a dur a terme tant els desplaçaments com els treballs ha sigut per a "evitar complicacions al trànsit pel trànsit dels camions de gran tonatge", expliquen fonts municipals. És per això que els alacantins i alacantines que hagen passejat aquest matí enfront de la Casa Consistorial hauran pogut apreciar la part inferior de les figures de San José i de dos dels tres Reis Mags.
belén gigante alicanteEl retorn del Betlem a la Plaça de l'Ajuntament després de situar-se en 2022 a l'Esplanada és un encert per a l'artista encarregat del monument. “Aquesta ubicació permet més amplària a l'hora de treballar i a l'ésser un lloc més resguardat, també està menys exposat a les inclemències del temps”, ha assenyalat. En els pròxims dies, tant ‘Pachi’ com el seu equip realitzaran un total de sis viatges fins que el Betlem Gegant quede completament muntat.

Aquestes són les seues dimensions

El gran atractiu d'aquest naixement és l'altura de les diferents figures, que el converteixen en el més gran del món. De fet, és encara més sorprenent quan es pot observar en primera persona i resulta complicat que l'òptica de la càmera reculla tot el monument. En dades, la figura de San José, la més alta, aconsegueix els 17 metres d'altura. Per part seua, la de la Mare de Déu arriba fins als deu metres, mentre que la del Xiquet Jesús és de 3,25 metres. Pel que respecta a les figures dels Reis Mags, que es van unir al naixement gegant durant l'any passat, les mesures són les següents: onze metres per a Melchor, 15,6 l'altura de Gaspar i 16 per a Baltasar, el rei més elevat en aquest cas.
Destacats