El Consell impulsa les candidatures d'Alacant i Elx per a ser seus de l'Agència d'Intel·ligència Artificial i l'Agència Espacial

Tant Alacant com Elx compleixen amb els criteris per a albergar aquestes dues seus

El Consell impulsa les candidatures d'Alacant i Elx per a ser seus de l'Agència d'Intel·ligència Artificial i l'Agència Espacial

El ple del Consell ha autoritzat la candidatura d’Alacant per a albergar la seu de l’Agència Espanyola per a la Supervisió de la Intel·ligència Artificial, a més de mostrar el seu suport a la d’Elx per a albergar l’Agència Espacial Espanyola.

En el cas de l’alacantina, serà Josefina Bueno, consellera d’Innovació, l’encarregada de defensar la candidatura davant el Ministeri de Política Territorial. Bueno presentarà l’autorització a través de la seu electrònica del Ministeri de Política Territorial, acompanyada de les memòries i informes que justifiquen el compliment dels criteris exigits i dels compromisos addicionals que oferisca la candidatura d’Alacant.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas, ha destacat, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que “des que el Govern va anunciar la descentralització de l’Agència Espanyola d’Intel·ligència Artificial, el Consell va apostar per atraure aquest organisme a la Comunitat Valenciana i a establir la seua seu a la ciutat d’Alacant”.

I és que per a la Generalitat, Alacant compleix amb tots els criteris establits pel Govern per a albergar la seu, com la facilitat de connexions i infraestructures, un fort sistema universitari especialitzat en intel·ligència artificial, un potent teixit empresarial i el suport de totes les administracions públiques.

El Consell de Ministres resoldrà el procediment d’adjudicació de la seu de l’Agència de IA en un màxim de sis mesos després de finalitzar el període de presentació, que conclou dissabte que ve 5 de novembre.

Suport a la candidatura d’Elx

D’altra banda, el Consell ha acordat, durant el ple celebrat aquest divendres, donar el seu suport a la candidatura d’Elx per a albergar l’Agència Espacial Espanyola. Des de la Generalitat consideren que un dels punts forts de la candidatura il·licitana és el seu ecosistema educatiu, compost per cinc universitats i una gran oferta de centres de secundària, sent aquest últim un dels requisits que el Ministeri de Política Territorial marca a les urbs concurrents.

Una institució que té com a objectiu la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació en l’àmbit de l’espai, seguretat i defensa nacional, operacions en l’àmbit ultraterrestre, aplicacions satel·litàries, ús de dades proveïdes per satèl·lits, potenciació de la indústria nacional relacionada amb aquests camps, coordinació estatal i internacional de la política espacial espanyola en coordinació amb l’Agència Espacial Europea i amb polítiques i programes de la Unió Europea i altres organitzacions internacionals vinculats a les polítiques de I+D+i.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

one + 10 =