L'Edificant inverteix 21,3 milions d'euros més en quatre comarques d'Alacant

Educació adjudica 46,3 milions d’euros per a millorar 13 centres educatius de la Comunitat Valenciana i suma ja 1.036,9 milions d’euros

L'Edificant inverteix 21,3 milions d'euros més en quatre comarques d'Alacant

La Conselleria d’Educació ha adjudicat un total de 46,3 milions d’euros per a construir o millorar 13 centres educatius de 12 municipis de la Comunitat Valenciana. Concretament, de la inversió destinada, 21,3 milions són per a 4 actuacions en centres educatius de les comarques d’Alacant; 9,8 milions d’euros per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló, i 15,2 milions d’euros per a 4 noves actuacions a les comarques de València.

Amb aquests nous 46,3 milions més d’inversió, la Conselleria d’Educació ja té adjudicats 1.036,9 milions d’euros per a la millora d’infraestructures educatives a través del Pla Edificant: 381,4 milions per a les comarques d’Alacant, 175,5 milions per a les de Castelló i 480 milions per a les de València.

Aquestes actuacions hauran de ser ara aprovades en els plens municipals de cada Consistori perquè es puguen iniciar els tràmits de les obres.

21,3 milions per a Alacant

En el cas d’Alacant seran 4 les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius.

L’augment d’inversió més important es realitza a La Marina Alta, amb 12,7 milions d’euros més, que es destinaran a la construcció de nou de l’IES Núm. 2 nou de Calp. El segon institut calpí comptarà amb 20 unitats d’ESO, 6 de Batxillerat i un bloc específic per a allotjar estudis d’FP de la família professional marítim-pesquera.

Al Vinalopó Mitjà s’han destinat 5,9 milions d’euros per a ampliar i reformar el CEIP La Paloma d’Asp, on es construirà un aulari d’Infantil, un pavelló polivalent, s’adequaran els banys i els vestuaris del centre i també es millorarà l’accessibilitat.

Al Baix Vinalopó s’invertiran 1,7 milions d’euros en la construcció d’un gimnàs en el CEIP Escoles Noves de Crevillent, on també es construiran lavabos en l’aulari d’Infantil i es realitzaran altres millores.

A l’Alt Vinalopó es construirà un gimnàs en el CEIP Alberto Sols de Sax, amb una inversió superior als 891.000 euros que també permetrà reparar la coberta del centre.

15,2 milions per a València

Les comarques de València sumen 4 adjudicacions noves de fons econòmics per part de la Conselleria en 4 ajuntaments, que suposen una inversió de 15,2 milions d’euros.

El gruix de la inversió es concentra al Camp de Túria, concretament 10,6 milions d’euros que serviran per a construir el segon institut de la Pobla de Vallbona. El nou IES Núm. 2 comptarà amb 16 unitats d’ESO, 6 de Batxillerat i 4 de cicles d’FP, a més de cafeteria, i es construirà en una parcel·la municipal de 13.763 m² enclavada en una zona en desenvolupament urbanístic al nord-est del municipi, entre la ronda nord, el camí de la Casablanca i el nucli urbà.

A la comarca de La Foia de Bunyol s’invertiran 2,5 milions d’euros per a demolir l’aulari del CRA Alboraig-Macastre en aquest últim municipi i construir-lo de nou en la mateixa parcel·la.

Les dues actuacions restants sumen més de 2 milions d’euros i es faran a La Ribera Alta. Concretament, es destinaran a ampliar el CEIP Miguel de Cervantes de Catadau, on s’invertiran 2 milions d’euros a construir un gimnàs i un menjador; renovar les finestres, la caldera i els banys, les escales, i els patis de l’escola. A Alcàntera de Xúquer s’invertiran prop de 85.000 euros per a reparar les cobertes del trinquet i el gimnàs, adequar el frontó i renovar el sòl del pati d’Infantil del CEIP Cervantes.

Alcàntera de Xúquer i Macastre s’incorporen al Pla Edificant.

9,8 milions per a Castelló

Les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius de quatre municipis de les comarques de Castelló són 5, sumant un total de 9,8 milions d’euros.

El gruix de la inversió es concentra a la comarca de La Plana Baixa, que atrau més de 5 milions d’euros en tres intervencions. Així, a Vila-real s’actuarà tant en el CEIP Concepción Arenal com en el CEIP Pascual Nàcher, on la Conselleria invertirà 1,3 i 1,8 milions d’euros respectivament. En els dos casos es construirà un gimnàs i es duran a terme diverses millores. A la Vall d’Uixó es destinaran 1,9 milions d’euros per a construir un nou aulari d’Infantil en el CEIP Lleonard Mingarro i reformar l’edifici de Primària.

A La Plana Alta s’adjudiquen 4,7 milions d’euros per a construir de nou en un altre solar municipal l’aulari del CRA El Trescaire a Benlloc i poder, d’aquesta manera, ampliar les instal·lacions. En L’Alt Maestrat es millorarà el CEIP Alcalde Fabregat de Benassal, amb una inversió pròxima als 21.000 euros destinada a modernitzar els patis d’Infantil i Primària.

En el cas dels Ajuntaments de Benassal i Benlloc, tots dos entren per primera vegada en el pla Edificant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 2 =