El Castell de Santa Bàrbara tanca al públic pel rodatge de 'El Cautivo'

La fortalesa alacantina serà l'escenari de l'última producció cinematogràfica d'Alejandro Amenábar entre el dimecres 8 i el dijous 16 de maig

Guardar

rodaje el cautivo
rodaje el cautivo
El reconegut director Alejandro Amenábar es va endinsar en l'aventura de portar a la pantalla gran la història sobre la captivitat d'un jove Miguel de Cervantes a Alger. I per a això, ha triat diferents racons de la província d'Alacant i de València com a part essencial per al rodatge de la pel·lícula 'El Captiu'. Després de passar pel Castell de Santa Pola i rodar diverses seqüències en Ciutat de la Llum, un d'eixos escenaris emblemàtics també serà el Castell de Santa Bàrbara.Així, la fortalesa alacantina romandrà tancada al públic des d'este dimecres 8 fins dijous que ve 16 de maig. El rodatge aterra de manera definitiva a l'interior del monument després de diverses setmanes en les quals s'han produït els primers assajos, així com els treballs de transformació i decoració per a adequar l'espai a les necessitats de la història. D'esta manera, els equips de rodatge convertiran durant la setmana vinent a la gran joia i emblema alacantí en un enorme plató natural.El nou projecte d'Amenábar, una producció hispana-italiana, està protagonitzat per Julio Peña, un dels integrants de la sèrie de Netflix ‘Berlín’, i Alessandro Borghi, de la pel·lícula italiana ‘Les Huit Muntanyes’. A més, l'elenc d'actors i actrius reunix un gran cartell i nivell artístic amb la participació de Roberto Álamo, Miguel Rellán, Fernando Tejero, José Manuel Poga, Luis Callejo, Albert Salazar, César Sarachu i la jove debutant Lluna Berroa.

Escenari de cinema

L'equip de rodatge romandrà, per tant, al Castell de Santa Bàrbara durant els pròxims huit dies, encara que també gravarà escenes en Ciutat de la Llum per a continuar en diferents localitats de la província de València i acabar a Sevilla a mitjan del mes de juny. Des de la productora apunten que la previsió és que la pel·lícula s'estrene als cinemes al llarg de l'any 2025.La regidora de Turisme, Ana Poquet, ha assenyalat que “tindre a un director de la talla d'Amenábar rodant a Alacant és un luxe, especialment després de conéixer la història que contarà i desenvolupar”. A més, l'edil ha destacat la importància que “grans projectes i produccions internacionals trien la nostra ciutat, ja que l'impacte promocional és molt significatiu, igual que l'estada dels equips a Alacant”.Després del rodatge, el divendres 17 de maig el Castell de Santa Bàrbara reobrirà al públic amb el seu horari habitual, de 10 a 20 hores. L'última vegada que la fortalesa va tancar les seues portes temporalment per un rodatge va ser a la fi de febrer i principis de març de l'any passat amb la producció internacional “Camí a Betlem”, amb Antonio Banderas en el repartiment. El Castell ha servit també com a escenari per a les pel·lícules “Dis-me qui soc”, “La dama babaua”, “Asterix i Obelix” i fins i tot “Drácula contra Frankestein” en els anys 70.

Història, acció i misteri

La sinopsi de la pel·lícula situa la història l'any 1575, quan els corsaris algerians capturen en alta mar a un jove Miguel de Cervantes, que es trobava ferit després d'un combat naval, durant el seu retorn a Espanya. El rescat era l'única moneda de canvi de l'època per a tractar d'evitar una més que previsible mort a Alger, per la qual cosa Cervantes descobrix en la seua passió per contar històries un inesperat refugi,Els seus fascinants relats retornen l'esperança als seus companys de presó i acaben per cridar l'atenció d'Hasán, el misteriós i temut Bajá d'Alger, amb el qual comença a desenvolupar una estranya afinitat. Mentres els conflictes creixen entre els seus companys, l'indestructible optimisme de Cervantes li porta a començar a idear un arriscat pla de fugida.
Destacats