El Consell dona llum verda al nou centre de salut del Pau II

El nou centre comptarà amb PAC, Odontopediatria i àrees de Salut Mental, Atenció a Conductes Addictives i Cirurgia Menor

Guardar

centro de salud Pau II
centro de salud Pau II
Més val tard que mai. Els veïns del barri de La Torreta, antic Pau II, es troben cada vegada més prop de veure com es converteix en realitat una de les reivindicacions històriques de la ciutat d'Alacant: l'esperat, i quasi oblidat, centre de salut Pau II va agafant forma. Aquest matí, el Ple del Consell ha autoritzat la Conselleria de Sanitat per a la contractació de les obres de construcció d'aquest nou recinte sanitari, adscrit al departament de salut d'Alacant-Hospital General.De moment, es tracta del pas previ a la licitació de les obres que, si bé encara no compta amb una previsió establida de quan s'iniciarà el procés de contractació, la portaveu del Consell, Ruth Merino ha assenyalat que "es durà a terme com més prompte millor".El pressupost base d'adjudicació d'aquestes obres ascendeix a 12,1 milions d'euros sense IVA, i compta amb una possible modificació de fins al 20%, per la qual cosa el valor estimat del contracte pot rondar els 14,5 milions d'euros, segons apunten fonts autonòmiques. Així mateix, el termini d'execució de les obres s'estima en 26 mesos una vegada es publique la licitació.

Detalls a nivell assistencial

Aquest anou centre de salut se situarà en una parcel·la cedida per l'Ajuntament d'Alacant l'any 2018, al qual s'accedirà des de l'avinguda Cardenal Francisco Álvarez. La superfície total de l'edifici serà de 5.500 m², comptarà amb un aparcament de 1.800 m² i el projecte d'obra recull un consum energètic "quasi nul".D'aquesta manera, des del Consell destaquen que "la posada en marxa del nou recinte sanitari permetrà augmentar les prestacions sanitàries d'Atenció Primària i oferir una millor atenció a la població assignada a aquest centre". En concentre, han avançat una estimació en la seua capacitat per a atendre al voltant de 16.600 persones, amb la possibilitat d'ampliar-ho fins a una xifra pròxima a les 20.000 persones.A nivell assistencial, el nou centre sanitari comptarà amb Urgències o Punt d'Atenció Continuada i una Àrea d'Extraccions i Tractaments. A més, disposarà d'Àrea de Pediatria, Àrea de Rehabilitació, Odontopediatria, Àrea de Medicina de Família, Àrea Maternal, Salut Sexual i Reproductiva i una Àrea Administrativa. D'altra banda, s'inclourà la prestació assistencial de Salut Mental, Atenció a les Conductes Addictives i Cirurgia Menor.
Destacats