El Patronat de l'Habitatge d'Alacant licita per 817.074 euros el servei de Lloguer Assequible per a gestionar 443 pisos

La Junta Rectora adjudica l'adequació de set nous habitatges per a lloguer social per 90.522 euros en dos lots dins dels compromisos per a ampliar el parc municipal

Guardar

vivienda
vivienda
La Junta Rectora del Patronat Municipal de l'Habitatge de l'Ajuntament d'Alacant ha acordat aquest dimarts traure a licitació per 817.074 euros per a dos anys el contracte per a la gestió del programa de Lloguer Assequible, mitjançant el qual es gestionen un total de 443 pisos de particulars a preus inferiors als del mercat. El gestió es realitzarà per dos anys, més una altra possible pròrrogues de dos anys més, que faria que el contracte pujara a 1.350.536 euros.L'organisme municipal ha adjudicat a més la rehabilitació de set habitatges per a lloguer social per 90.522 euros, s'ha cedit un pis preparat per a viure per a atendre casos d'emergència residencial i s'ha tancat l'expedient d'obres dels habitatges de la Porta gran, després de no presentar-se al·legacions, per a l'inici del nou per a finalitzar aquest bloc en el Barri antic.El regidor delegat del Patronat Municipal de l'Habitatge, Carlos de Juan, ha explicat que “es tracta de la contractació del servei del Programa de Lloguer Assequible que ja es venia prestant pel Patronat Municipal de l'Habitatge. L'objectiu principal d'aquest Programa és fer efectiu el dret a l'accés a un habitatge digne, adequada i assequible a les seues possibilitats econòmiques, a l'usuari d'aquest programa, així com promoure la posada fent ús dels habitatges buits i la seua ocupació, a preus per davall del mercat lliure d'arrendament, mitjançant la mediació entre propietaris privats i demandants d'habitatges de lloguer assequible”.Amb aquest programa “s'atorga beneficis al propietari, a canvi de destinar-les a residència habitual en règim de lloguer, a persones el nivell d'ingressos de les quals no els permet accedir a un habitatge a preu de mercat. És un servei gratuït per a propietaris i demandants d'habitatge”, ha subratllat l'edil qui ha ressaltat a més el desenvolupament de l'Observatori d'Habitatge en Lloguer perquè aquest programa funcione amb lloguers assequibles per davall del mercat lliure”.

Altres acords

El Consell Rector ha adjudicat a més la posada fent ús de set habitatges inclosos en el programa de Lloguer Social del Patronat Municipal per un import de 90.522 euros, en dos lots. El primer lot en el qual s'inclouen tres pisos s'adjudica a Esclapés i Fills S.L. per un import de 46.714,83 euros, mentre que la mercantil Obres i Serveis Benacantil del Llevant S.L. s'ocuparà dels quatre del segon lot per 43.808,05 euros.L'Ajuntament gestiona dins d'aquest programa un tal de 746 habitatges en règim de Lloguer Social, als quals s'afegiran aquests set nous pisos. A més, es treballa en el projecte per a rehabilitar l'antic edifici de mestres de Sant Gabriel amb la finalitat de disposar de 10 noves unitats, per al que ha sigut inclòs el mateix en el projecte de pressupostos per a 2024.D'altra banda, també s'ha adscrit a la regidoria de Benestar Social un habitatge preparat per a entrar a viure per a fer front a casos d'emergència residencial. Aquest pis se suma als 6 destinats al programa d'Inclusió i altres tres habitatges al programa Sentinel, per a atendre situacions que requerisquen una actuació urgent per part de l'administració municipal en matèria d'habitatge amb caràcter temporal.Finalment, s'ha donat per tancat l'expedient d'obres de l'edifici de la Porta gran després del cessament d'activitat per part de l'empresa constructora, sense que s'hagen presentat al·legacions ni per la mercantil ni per la seua asseguradora. D'aquesta manera, es dona pas a l'inici del nou expedient ja autoritzat pel Patronat per a la licitació de les obres restants fins a concloure el projecte per a habilitar 13 habitatges de lloguer social en el Barri antic.
Destacats