Les obres del Tómbola Arena ja tenen data d'inici

El consistori municipal ha adjudicat les obres de construcció a l'empresa Abala Infraestructures per un total de 5 milions d'euros

Guardar

Imatge del disseny de la façana del Tómbola Arena
Imatge del disseny de la façana del Tómbola Arena

El Tómbola Arena seguix el full de ruta previst. La construcció d'este nou pavelló municipal projectat en el barri de Tómbola, amb influència a Los Angeles i Divina Pastora, continua fent passos per a ser una realitat l'any vinent a la ciutat d'Alacant. De fet, l'Ajuntament avança amb la posada en marxa de les obres que construiran el futur centre esportiu que es convertirà en un referent en la capital alacantina. Així, la Junta de Govern Local ha aprovat este dimarts l'inici de l'adjudicació de la direcció dels treballs del centre esportiu per un important base de licitació de 185.000 euros.

Esta contracta s'unix a la que fa uns mesos ja es va adjudicar de manera definitiva a l'empresa Abala Infraestructures per un total de 5 milions d'euros per a dur a terme les obres. Va ser l'empresa que millor puntuació va obtindre en la fase de classificació i va incloure algunes millores com la reducció del termini d'execució a 22 mesos i tres setmanes, la instal·lació d'un vídeo marcador electrònic i d'un circuit tancat de TV, entre altres.

Esta obra pública és una de les inversions plurianuals previstes en el Pressupost 2024. D'esta manera, es destinaran 2.838.157 euros en els comptes municipals d'enguany i els 2.640.303 euros restants correspondran a l'exercici de 2025. Les obres estan previstes que s'inicien abans que acabe l'any, una vegada s'adjudique la direcció facultativa i s'aprove el Pla de Seguretat i Salut. Així, l'àrea d'Infraestructura estima que les obres podrien finalitzar en l'últim trimestre de 2025 o inici de 2026.

Com serà el futur Tómbola Arena

El projecte d'esta instal·lació esportiva va ser obra de l'estudi Sant Joan Arquitectura que va dissenyar un espai de 18.422 metres quadrats que albergarà competicions esportives, activitats escolars o l'entrenament de clubs locals, entre altres. La ubicació d'este serà el carrer de Penàguila, en el barri de Tómbola, i este s'alçarà en la parcel·la que ara ocupa la pista poliesportiva i les de pàdel en esta zona.

En eixa línia, en el projecte del Tómbola Arena s'inclou la creació d'un pavelló multidisciplinari amb tres pistes cobertes que tindran una capacitat per a 350 espectadors. A més, la nova edificació disposarà de tres pistes cobertes per a bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton, així com de sala fitness, cafeteria, vestuaris i graderies.

A més, una de les característiques més destacades que marcarà el funcionament d'este nou espai esportiu és que seguirà les directrius de sostenibilitat i de respecte al medi ambient. En concret, serà un edifici integrat amb l'entorn i també serà 100% accessible a qualsevol persona.

Destacats