El Festival de Cinema d'Alacant i Igualtat commemoren el 8M amb el cicle Dones al cinema

L'Escola Oficial d'Idiomes acollirà la projecció de cinc pel·lícules dirigides i protagonitzades per dones, en versió original subtitulada, del 3 al 6 de març

Guardar

Cicle Dones de Cinema
Cicle Dones de Cinema

El Festival Internacional de Cinema d'Alacant ha posat en marxa, al costat del departament d'Igualtat de la regidoria de Drets Públics de l'Ajuntament d'Alacant i l'Escola Oficial d'Idiomes, una nova edició del cicle Dones al cinema, una iniciativa celebrada amb èxit en les anteriors edicions i que se suma a l'agenda d'activitats commemoratives del Dia Internacional de la Dona.

El cicle, que es desenrotllarà del 3 al 6 de març, projectarà cinc pel·lícules, en cinc idiomes diferents (francés, espanyol, italià, anglés i valencià), totes elles subtitulades al castellà. Les obres tenen en comú que estan dirigides i/o protagonitzades per dones, amb una clara perspectiva de gènere en la narrativa de les històries que recreen. Es podran veure a l'Escola Oficial d'Idiomes a les 18.00 hores, excepte la del dimarts, dia 4 de març, que tindrà una projecció també al matí a les 11.00 hores. L'entrada serà lliure.

La regidora de Benestar Social i Drets Públics, Begoña León, assenyala que este cicle és “una manera de posar en valor el paper de les dones des de diferents perspectives, i el fa a través de la cultura, amb llargmetratges icònics i amb excel·lents crítiques, que no deixaran indiferent a ningú”. Una “interessant iniciativa que secundem i organitzem des del Departament d'Igualtat dins de les activitats commemoratives del Dia Internacional de la Dona”, afig.

"Un any més posem en marxa este projecte que ens mostra la realitat de diferents dones i que fomenta l'aprenentatge d'idiomes”, indica Vicente Seva, director del Festival Internacional de Cinema d'Alacant. “És a més el reflex de similars circumstàncies en diferents cultures i llocs, una iniciativa que reivindica el paper de les dones d'una forma amena i didàctica, donant suport al cinema europeu”, exposa Seva, que afig que el cinema social “cada vegada més està abanderat per dones, que ocupen tots els càrrecs en la indústria i a les quals hem d'agrair la seua gran faena”.

Antonio Cánovas, director de l'Escola d'Idiomes Oficial d'idiomes d'Alacant, ressalta que el cicle oferix, entre les seues virtuts, “l'oportunitat de posar en valor els idiomes que s'impartixen i aprenen en esta escola, amb la dona en lletra majúscula com a tema transversal en este procés d'aprenentatge”.

Programació

La primera de les pel·lícules que es podrà veure és ‘A temps complet’, del francés Eric Gravel, el dilluns, 3 de març a les 18.00 hores. Esta la història de Julie, una dona que fa un esforç titànic per a criar als seus dos fills als afores de París i conservar al mateix temps el seu ús en un hotel de luxe en el centre. Just quan aconseguix una entrevista per al treball que portava temps desitjant, esclata una vaga general que paralitza tot el transport públic i posa en risc el delicat equilibri que Julie havia construït.

El dimarts, dia 4, a les 11.00 hores, la projecció serà l'espanyola ‘Cinc lobitos’, d'Alauda Ruiz d'Azúa, protagonitzada per Laia Costa, amb l'actuació de Susi Sánchez i Ramón Barea. Amaia acaba de ser mare i s'adona que no sap molt bé com ser-ho. En absentar-se la seua parella per treball unes setmanes, decidix tornar a casa dels seus pares, en un bonic poble costaner del País Basc, i així compartir la responsabilitat de cuidar al seu bebé. El que no sap Amaia és que, encara que ara siga mare, no deixarà de ser filla.

Eixe mateix dia, a les 18.00 hores, es podrà gaudir de la pel·lícula italiana ‘Sempre ens quedarà demà’, dirigida per Paula Cortellesi. En la cinta, és primavera i tota la família està esvalotada per l'imminent compromís de la benvolguda filla major, Marcella, qui, per part seua, només espera casar-se ràpidament amb un simpàtic xic de classe mitjana, Giulio, i deslliurar-se per fi d'eixa incòmoda família.

El dimecres 5 de març, a les 18.00 hores, serà el torn de ‘La directora d'orquestra’, dirigida per Maria Peters. Este llargmetratge trasllada a l'espectador a la vida d'Antonia Brico, que va somiar amb convertir-se en una directora d'orquestra, però ningú la va tindre en compte per ser una dona.

El dijous 6 de març, a les 18.00 hores, tancarà este cicle la producció valenciana ‘L'àvia i el foraster’, de Sergi Miralles, guanyadora de quatre premis en l'última edició del Festival de cinema d'Alacant, Tessel·la d'or a la millor pel·lícula, millor actriu, millor actor i premi de la crítica. La pel·lícula conta la història de Teresa, la costurera del poble, que rep una proposta especial de Samir, el pakistanés de la fruiteria, que en realitat era sastre al seu país. Els dos col·laboren, però ho han de fer en secret per por del que puguen dir al poble. Teresa mor i Enric, el seu net, que viu a Manchester, torna al poble en plena crisi vital.

Destacats