El Fitca 2024 posa en escena huit obres del teatre clàssic a Alacant i acosta l'univers de Lorenzo Caprile

Guardar

CartelL del FITCA 2024
CartelL del FITCA 2024

El Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Alacant (FITCA) 2024 calfa motors i posarà en escena huit obres en el Teatre Principal, als quals se sumen tallers i activitats complementàries, entre les quals destaca la xarrada del reconegut modista Lorenzo Caprile.

El FITCA se celebra des del dijous 12 fins al diumenge 29 de setembre. Està organitzat per la Regidoria de Cultura i la Diputació Provincial en col·laboració amb el Teatre Principal d'Alacant, Aigües d'Alacant – Hidraqua, la Universitat d'Alacant, el MACA i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, ha animat "a tots els alacantins a gaudir d'este festival, especialment als qui no el coneixen perquè descobrisquen la màgia del teatre clàssic". Per a l'edil, "és una magnífica oportunitat per a acostar-se als clàssics amb textos adaptats i amb companyies de primer nivell".

La subdirectora del Teatre Principal, María Dolores Padilla, ha assenyalat que "un any més el FITCA posa en valor els textos clàssics amb companyies de prestigi consolidat, actors i actrius de l'escena nacional i internacional, amb grans directors i adaptadors que imprimeixen un segell de modernitat als muntatges amb els quals pretenem atraure també a nous públics i apostant per la producció alacantina amb una estrena nacional Macbeth, produït per Ferroviària i Teatre Principal d'Alacant".

Per part seua, el director de Comunicació i Relacions Institucionals de Hidraqua, Martín Sanz, ha assegurat que "per al Museu d'Aigües d'Alacant és un plaer implicar-nos amb el Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Alacant una vegada més i en un any especial com este del nostre 15é aniversari. Com a subseu, acollim en esta ocasió la secció Narració Oral del certamen, que estarà integrada per cinc representacions a l'interior dels Pous de Garrigós, un espai alternatiu, amb una morfologia i simbologia que sempre aporten un plus a qualsevol classe de manifestació artística".

La programació inclou una peça teatral a càrrec del Festival Internacional de Teatre de Mèrida en col·laboració amb Losdedae. També Prodigi Teatre amb textos que acosten al públic a Calderón de la Barca. Passions, intrigues de la mà de la companyia El Tio Corcoles. No faltarà el Teatre del Segle d'Or i, com és habitual en la programació, un Shakespeare, enguany, estrena nacional a càrrec de la Ferroviària. TAMBÉ comptarà amb l'exitosa companyia de Novembre Teatre en clau de comèdia i la presència de la Compenhia Chapitô, amb una creació col·lectiva sobre la figura de Juli Cèsar.

El FITCA integra a tots els públics. Per a això inclou un espectacle en una jornada de portes obertes, en concret, el dijous 12 de setembre, a càrrec de la UA. A més, acompanyant la programació escènica, i en diferents equipaments culturals de ciutat, el Festival presenta una variada oferta d'activitats complementàries, com a conferències, xarrades amb professionals i propostes de narració oral per a tots els públics. Entre elles destaca la conferència del modista Lorenzo Caprile que parlarà sobre el món del vestuari teatral el dissabte 21 a les 18 hores en el MACA.

Programa

Dijous 12 de setembre. Lisístrata. Occupy Acròpoli

Divendres 13 de setembre. Pandataria

Dissabte 14 de setembre. Monstres, el prodigi dels déus

Diumenge 15 de setembre. Dues reines, Dos regnes

Dijous 19 de setembre. Macbeth

Divendres 20 de setembre. Juli Cèsar

Sábado 21 de setembre. Les bogeries per l'estiueig

Diumenge 22 de setembre. El viatge del monstre fer

Les entrades es poden adquirir en taquilla del Teatre Principal i www.teatroprincipaldealicante.com. Les activitats complementàries són gratuïtes.

Destacats