Fogueres 2023 a Alacant | Tota la programació, desfilades, focs i actes

Aquesta nit serà l'encesa de l'enllumenat de Fogueres que prepararà la ciutat per al Pregó de demà, seguit de la festa de benvinguda de Fogueres en la Volvo | La plantà començarà el 16 de juny

Guardar

Cremà d'una Foguera a Alacant
Cremà d'una Foguera a Alacant
Ja quasi podem oldre la pólvora de les festes majors d'Alacant, declarades d'Interés Turístic Internacional i que comencen oficialment del 20 al 29 de juny. Però la veritat és que des de ben començat el mes que dona la benvinguda a l'estiu, ja podem gaudir de multitud d'activitats foguereres al llarg de la ciutat que auguren les festes grans d'Alacant.L'ambient festiu, la pólvora i les mascletaes envaeixen el cor d'Alacant on milers d'alacantins ixen a passejar admirar els adorns i l'enllumenat d'una de les festes més estimades de la ciutat;, les desfilades, ofrenes així com el color dels dies i nits que només aconsegueix l'ambient de Fogueres.Aquesta nit, es donarà oficialment el tret a les primeres activitats programades per a aquestes Fogueres 2023, quan a les 21.30 hores en la Plaça de l'Ajuntament, l'alcalde Luis Barcala encenga els cinquanta arcs amb més de tres-centes mil bombetes led que il·luminen la plaça de l'Ajuntament, Alfonso el Savi, passant per la Rambla i el carrer Altamira.A partir d'aquest moment, Alacant s'omplirà de llum i màgia fins a finals de juny. 

Divendres 2 de juny

A les 19h té lloc Homenatge als Foguerers i Barraquers morts, Plaza d'Espanya enfront del Monument al Foguerer.Mitja hora més tard comença la Desfilada del Pregó amb un recorregut a través del Carrer de Sant Vicent, Rambla de Méndez Núñez, Rafael Altamira i Plaza de l'Ajuntament.A la nit, a les 21h serà el Pregó oficial de festes des del balcó de l'Ajuntament i inici oficial a les festes de la ciutat.Més tard, a les 23h comença la Festa del Pregó i benvinguda a les Fogueres 2023 en la Zona Volvo on tothom podrà acudir a celebrar el començament de les festes. 

Dissabte 3 i 4 de juny

El dissabte a les 14h tindrem una nova sessió del cicle ‘Pólvora tot l’any’ (mascletaes en diferents barris d'Alacant) amb una Mascletá 365 en la Rotonda del centre comercial Gran Via. A més, el diumenge podrem gaudir d'una altra mascletà a la mateixa hora aquesta vegada serà en el Polígon de Sant Blas. 

Dissabte 10 de juny

El dissabte 10 de juny, serà un altre dissabte de pólvora amb una Mascletá 365 a la Platja de Sant Joan, on tots els alacantins podran acudir i vibrar amb una altra mascletà per a animar el dissabte.El dissabte 10 afig una novetat a la seua mascletà: la Cavalcada del Ninot. En aquesta desfilada les comissions dels Fogueres desfilen disfressades amb els motius al·legòrics que integra la seua foguera a través d'Alfonso el Savi, Rambla de Méndez Núñez, Rafael Altamira i Plaza de l'Ajuntament. 

Diumenge 11 de juny

A les 14h, tindrem una altra Mascletá 365 en Avinguda de Loring que ens deixarà amb ganes de més davant unes ja més que imminents Fogueres a Alacant, que començaran amb la plantá ja en el cap de setmana següent. 

Divendres 16 de juny

Aquest divendres finalment podrem conéixer com és el Ninot indultat amb el recompte de vots a les 19h i Clausura de l'Exposició del Ninot en l'antiga Llotja de Peix d'Alacant.A més, a partir d'aquest divendres a les 18h ja podrem veure la Plantà d'algunes fogueres. 

Dissabte 17 de juny

El dissabte 17 és quan finalment comença un dels moments més esperats per molts alacantins; els mascletaes d'Estels. A les 14h podrem gaudir de la primera Sessió del Concurs de Mascletás en Estels.A la vesprada, a les 18:30h tindrà lloc l'Entrada de Bandes i desfilada de Comissions que recorreran la Plaça dels Estels, Alfons X El Savi, Rambla de Méndez Núñez, Carrer Altamira i Plaza de l'Ajuntament.Durant aquest 17 de juny les fogueres de categoria infantil tindran l'apilament i plantà. 

Diumenge 18 de juny

El diumenge 18 tindrem una altra cita obligada en La Plaça d'Estels amb una segona Sessió del Concurs de Mascletás en Estels, on es congregaran centenars d'alacantins per a viure la festa de la pólvora. Els racós, barraques i els adorns als carrers es podran plantar i disposar a partir d'aquest diumenge 18 de juny. 

Dilluns 19 de juny

El dilluns a les dues tindrem una altra sessió del Concurs de Mascletaes celebrat en Estels que farà vibrar Alacant. 

Dimarts 20 de juny

9h. Visita del jurat dels fogueres infantils.14h. Sessió del Concurs de Mascletaes en Estels.17h. Lectura de premis als fogueres infantils.17:30h. Visita oficial a la foguera infantil guanyadora.22h. Inauguració de Barraques i Racós. Coca amb tonyina i bacores. 

Dimecres 21 de juny

9h. Visita del jurat dels fogueres, portades de Barraques i carrers adornats.12h. Homenatge a Gabriel Miró en la Plaça Gabriel Miró.13h. Homenatge a José Mª Py al carrer Jose Mª Py.14h. Sessió del Concurs de Mascletaes en Estels.17h. Lectura de premis als fogueres, portades de Barraques i carrers adornats.17h. Visita oficial a la foguera i barraca guanyadora.18:30h. I Sessió d'Ofrena de Flores a la Verge del Remei. Recorregut: Alfonso El Savi, Rambla de Méndez Núñez, Carrer San José, Cocatedral, Sant Nicolás, Rafael Altamira, Plaza de l'Ajuntament.22h. Revetles a Barraques i Racós. 

Dijous 22 de juny

11h. Desfilada de lliurament de premis. Recorregut: Des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la tribuna oficial en la Rambla.14h. Sessió del Concurs de Mascletaes en Estels.18:30h. II Sessió d'Ofrena de Flores. Recorregut: Alfonso El Savi, Rambla de Méndez Núñez, Carrer San José, Cocatedral, Sant Nicolás, Rafael Altamira, Plaza de l'Ajuntament.22h. Revetles a Barraques i Racós. 

Divendres 23 de juny

13h. Lliurament de premis de l'Ofrena de Flores en el Mercadito de Fogueres.14h. Sessió del Concurs de Mascletaes en Estels.19h. Dansà d’Alacant entorn de la Foguera Oficial, en la plaça de l'Ajuntament.20h. LXV Desfilada folklòrica internacional. Mostra del folklore i les tradicions de la Comunitat Valenciana, Comunitats i països convidats. Recorregut: Alfonso El Savi, Rambla de Méndez Núñez, Rafael Altamira i Plaza de l'Ajuntament.22h. Revetles a Barraques i Racós. 

Dissabte 24 de juny

14h. Sessió del Concurs de Mascletaes en Estels.20h. Missa oficial de Fogueres en la Cocatedral de Sant Nicolás.00h. Tret de la monumental palmera des del cim de la Muntanya Benacantil a càrrec de la Pirotècnia Germans Sirvent (composta per 1200 cohetons i amb un radi de 300 metres) i a continuació cremà de la Foguera Oficial en la plaça de l'Ajuntament. Seguidament cremà de la resta de fogueres en cadascun dels districtes de la ciutat. 

Del 25 al 29 de juny

00h. Concurs de Focs Artificials a la Platja del Cocó.
Destacats