Les Fogueres Oficials incorporen els esbossos en braille i en llengua de signes per a fer-les més accessibles

La Federació de Fogueres col·loca el primer punt d'inclusió en els monuments de la plaça de l'Ajuntament per a acostar les festes a tots els públics

Guardar

Foguera Oficial 2024 en la Plaça de l'Ajuntament
Foguera Oficial 2024 en la Plaça de l'Ajuntament

Les Fogueres Oficials avancen cap a una inclusió completa i accessibilitat universal de totes les persones a través d'una iniciativa posada en marxa per la Federació de Fogueres. En concret, l'entitat festera ha instal·lat el primer punt de les festes en les quals es poden tocar els esbossos dels monuments en relleu amb una explicació en braille, així com una altra en audioguia i també en llenguatge de signes.

Este espai d'inclusió està situat en la tanca de protecció que envolta els monuments foguerils de la plaça de l'Ajuntament. Així, els dos esbossos, tant el de “Llegendes alacantines” de l'artista Pedro Espadero com la foguera infantil “Llum d’Alacant” de Sergio Gómez, contenen una traducció al llenguatge braille dels noms de les figures i els artistes. A través d'estos relleus les persones invidents o amb deficiència visual poden conéixer mitjançant el tacte les fogueres plantades just enfronte.

La regidora de Festes, Cristina Cutanda, ha aplaudit la iniciativa i ha assegurat que “avancem cada vegada més cap a unes Fogueres totalment inclusives perquè tots, independentment de les nostres diferents capacitats, puguem gaudir-les”. A més, l'edil ha avançat que la idea de l'Ajuntament és continuar treballant en esta línia al costat de la Federació de Fogueres i els diferents col·lectius. En este sentit, Cutanda ha recordat la posada en marxa dels premis a les Fogueres Accessibles, així com l'edició de l'agenda de les Festes en una guia de lectura fàcil validada per Apsa.

Al seu torn, al costat dels esbossos es poden trobar quatre codis QR per a escoltar l'explicació a manera d'audioguia en castellà, valencià, i mitjançant un vídeo en llenguatge de signes. D'altra banda, el consistori també ha explicat en un comunicat que les tanques de protecció que envolten a les Fogueres Oficials s'han col·locat sense cartells publicitaris perquè els monuments siguen accessibles visualment des de qualsevol altura, incloses les de les cadires de rodes.

Arxivat a:

Destacats