La Gala de la Dona de l'Escola de Talent Femení d'Alacant torna el 6 de març

'Dones que obrin camí' és el lema de la setena edició de la gala a l'auditori Porta Ferrisa per a celebrar el Dia Internacional de la Dona

Guardar

Gala de la Dona 2024 d'Alacant
Gala de la Dona 2024 d'Alacant

“Dones que obrin camins” és el lema de la Gala de la Dona 2025, de l'Escola de Talent Femení d'Impulsalicante, que se celebrarà el pròxim 6 de març a partir de les 17.00 a l'auditori Porta Ferrisa, amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març). En la seua sèptima edició comptarà amb la participació de dones que han sigut pioneres en el seu àmbit professional com la periodista Asunción Valdés, la fotògrafa Gloria de Nova, la periodista María Rosa Mirasierras, la policia Marisol Conde, la forense Marina Gisbert, l'escriptora Mónica Rouanet i la investigadora Almudena Casado.

La regidora d'Impulsalicante, Mari Carmen d'Espanya, ressalta que “l'Escola de Talent Femení d'Impulsalicante, l'Agència Local de Desenrotllament Econòmic i Social de l'Ajuntament d'Alacant, ha volgut destacar en esta sèptima edició de la Gala els assoliments aconseguits per dones inspiradores i pioneres en les seues professions”. “Es tracta de dones que han obert camí en el món de la comunicació i de la investigació de la criminalitat que han marcat una època i que han mostrat la senda per a la incorporació d'altres dones en eixos sectors professionals”.

L'Escola de Talent Femení ha pretés, des dels seus inicis, posar en valor el rol que exercixen en la societat les dones en relació amb els canvis que s'estan produint. Treballant per l'accés equitatiu en els llocs de responsabilitat que estan transformant el teixit empresarial i contribuint de forma molt important el benestar econòmic i social del nostre territori i en el desenrotllament econòmic a nivell global.

‘Dones que obrin camí’

Asunción Valdés, periodista l'any 1972, redactora del INFORMACIÓN. Entre 1977 i 1986 va ser la primera corresponsal d'RNE a Bonn i a Brussel·les i primera editora de Telenotícies i d'En Portada, en TVE. En 1986 es va convertir en la primera directora de l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya. Entre 1993 i 2003 va ser la primera directora de Comunicació de la Casa Reial. Entre 2011 i 2017 va ser directora general en Premsa Ibèrica. En 2022, el IAC Juan Gil-Albert li publica "REVIURE, La nova Carmen de Burgos". Entre les seues distincions destaca el carrer alacantí Periodista Asunción Valdés.

Gloria de Nova, la primera fotoperiodista de la província al costat de Perfecte Arjones en INFORMACIÓN, amb qui també compartix l'exclusiva de fotografiar els esdeveniments alacantins per a l'Agència EFE. Amb la periodista Ángeles Càceres realitza reportatges d'investigació per a Interviu i, anys més tard, en La Veritat, continua capturant la realitat al costat d'Ángel García, un altre gran del fotoperiodisme alacantí.

María Rosa Mirasierras, periodista pertany a la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE) des de 1973 i és Associada d'honor de l'Associació de Periodista d'Alacant. Creadora del Gabinet de Comunicació de la Universitat d'Alacant des de 1984 fins a 2014, quan es va jubilar.

Marisol Conde, cap de la Unitat de Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana. Primera dona a assumir este lloc. Graduada en Criminologia. Durant la seua etapa com a responsable de Policia Científica va participar com a docent en diversos màsters organitzats per la facultat de Dret i Criminologia de la Universitat d'Alacant. Extensa formació, durant els quasi 42 anys de trajectòria professional, en matèries vinculades al terrorisme i a l'àrea tècnica de Policia Científica, i en l'actualitat també en matèries de l'àmbit competencial de la Generalitat Valenciana.

Marina Gisbert, Mèdic Forense des de 1983 va obtindre la plaça en el Jutjat d'Instrucció nº3 de València. Va aconseguir també l'Especialitat d'Anàlisis Clíniques. En 1991 va obtindre la plaça com a Professor titular, i va triar la carrera docent. Va formar part del comité de bioètica assistencial de l'Hospital Clínic, i també de La Fe. Va presidir el Comité de Bioètica de la Comunitat Valenciana des de 2017 fins a 2022. A més, va ser membre de la Comissió Deontològica de l'ICOMV, i de la Comissió de Defensa de la Medicina, que posteriorment va presidir.

Mónica Rouanet va nàixer a Alacant i des dels set anys viu a Madrid, on va estudiar Filosofia i Lletres. Especialitzada en Pedagogia per la Universitat Pontifícia de Cometes, posteriorment va cursar estudis de Psicologia en la UNED. Des de fa més de vint anys atén persones en risc i dificultat social. Durant més de 20 anys he treballat en projectes d'intervenció integral amb persones en risc d'exclusió social, i durant tot este temps no he abandonat la meua gran passió: l'escriptura. Crec que escric des de sempre, encara que no recorde els meus primers textos. Als 19 anys vaig tindre un accident de cotxe i vaig perdre la memòria.

Almudena Casado, graduada en Treball Social Almudena investiga les interseccions entre l'Artístic, el Terapèutic i el Social, traient el teatre fora dels escenaris per a transformar amb humor i creativitat la vida de les persones.

Programa

  • 17:00h: Obertura de portes i recepció d'assistents.
  • 17:30h: Benvinguda i inauguració a càrrec de Mari Carmen d'Espanya, regidora d'Ocupació i Foment.
  • 17.40 h: 1a Mesa: “Dones i comunicació”: Asunción Valdés, María Rosa García i Gloria de Nova.
  • 18.30 h: 2a Mesa: “Dones i criminalitat”: Marisol Conde, Marina Gisbert i Mónica Rouanet.
  • 19.20 h: Clausura a càrrec d'Almudena Casado.
  • 19.50 h: Comiat i vi d'honor.
Destacats