Alacant acull la novena edició dels tallers formatius audiovisuals de "Una mar de cinema". El certamen per a la promoció del desenvolupament de les noves tecnologies realitzades amb Telèfon intel·ligent a Alacant, ha arrancat este dilluns amb la presentació al Tossal Lab de les diferents activitats cinematogràfiques com a "Iniciació al videoclip", "Videoclip cinematogràfic i la seua aplicació a xarxes socials", "Cinema i Rodatge" i Taller de fotografia.
L'acte de presentació del programa, de la mà de l'àrea de l'Agència Local de Desenvolupament de l'Ajuntament, ha comptat amb la presència de la regidora d'Ocupació i Foment i responsable Impulsalicante", Mari Carmen de España, qui ha "agraït al director d'estes jornades, David Seva Morera, el seu esforç i el treball per a impulsar la indústria audiovisual i el cinema a Alacant".
Al mateix temps, l'edil ha oferit la "col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant, a través d'Impulsalicante, en totes les accions que es desenvolupen per a oferir noves oportunitats als creadors alacantins i generar un ecosistema audiovisual i cinematogràfic molt potent a la ciutat".
Programació de 'Mar de cinema'
Este dilluns 10 ha tingut lloc al Tossal Lab un taller sobre "Iniciació al videoclip". Està dirigit a persones sense experiència prèvia, que no disposen de grans recursos, però tenen inquietuds creatives i volen començar a experimentar amb l'audiovisual i l'enregistrament autodidacte.
El dimarts 11 i el dimecres 12 al Tossal Lab es realitzaran el taller "Iniciació al cinema amb el teu telèfon intel·ligent" on els assistents podran aconseguir els coneixements tècnics i creatius necessaris per a la realització amb el seu telèfon intel·ligent del seu primer curtmetratge.
El dijous 13 i el divendres 14 se celebrarà el taller "Creació de continguts audiovisuals, aplicacions en xarxes socials i la seua distribució" on es posarà en pràctica els 4 passos de la producció de videoclips cinematogràfics i la seua distribució per festivals per a este format i com preparar les píndoles (reels, storys, etc) per a xarxes socials.
El dijous 13 i el divendres 14 en el Centre d'emprenedors s'aprendran les diferents tècniques d'animació, com principalment la "Pixelació" i "Stopmotion" per a poder crear moviment a través de la manipulació d'objectes materials o persones, i aprendre a emprar el seu telèfon intel·ligent per a plasmar-lo de manera fàcil i creativa.
Victoria Seva Mira, coorganitzadora de l'esdeveniment, ha comentat que "el nostre objectiu és acostar a la ciutadania de la província d'Alacant mitjançant sessions formatives programades, on es podrà descobrir la manera d'idear, crear i produir productes audiovisuals en tots els seus formats i, per descomptat, també gaudir i veure de primera mà com la cultura audiovisual està en contínua transformació".
Totes les activitats estan dirigides cap a un públic genèric amb interessos per l'audiovisual, a pesar que el seu públic potencial se centre en alumnes del grau superior d'Art, en Universitaris o professionals del sector (guionistes, productors, tècnics audiovisuals, etc.), fins a nous emprenedors que, gràcies als tallers formatius, podran conéixer de primera mà les noves tecnologies des d'un punt de vista creatiu.