Impulsalicante i Rotary Club activen la segona edició del programa d'emprenedoria '50 anys+'

El projecte brinda microcrèdits de fins a 5.000 euros i assessorament durant un any per a impulsar projectes d'emprenedoria prioritzant a persones en desocupació

Guardar

Façada de la seu d'Impulsalicante
Façada de la seu d'Impulsalicante

L'Ajuntament d'Alacant, a través de 'Impulsalicante', l'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social, en col·laboració amb Rotary Club Alacant, ha posat en marxa la segona edició del "Projecte 50+Rotary Alacant", una iniciativa innovadora orientada a brindar suport econòmic i tècnic a persones majors de 50 anys que busquen emprendre a la ciutat d'Alacant i que ofereix la possibilitat d'obtindre finançament de fins a 5.000 euros, assessorament de fins a dos anys, formació i suport en xarxes amb només presentar la proposta d'emprenedoria amb un vídeo de dos minuts.

La regidora responsable de l'Agència, Mari Carmen de España, comenta que "el Programa 50+ Rotary és una iniciativa "destinada a impulsar projectes d'emprenedoria proposats per persones emprenedores, especialment desocupades majors de 50 anys amb experiència professional, motivació i una idea de negoci que continga elements d'impacte social o ambiental".

L'objectiu del programa és impulsar projectes viables liderats per persones amb experiència professional en àmbits com la cura de persones dependents, l'economia verda o les energies renovables, especialment, encara que no de manera única, a aquelles persones que és troben en situació de desocupació o vulnerabilitat econòmica.

Com a novetat, aquesta segona edició àmplia el seu abast permetent la participació d'equips mixtos en edat, fomentant la col·laboració intergeneracional entre persones majors de 50 anys i persones més joves.

És valorarà especialment que els majors lideren els projectes i aporten la seua visió i experiència en àmbits com la cura de persones dependents, l'economia verda, la sostenibilitat o els energies renovables i qualsevol proposta que incorpore impacte social o ambiental.

Els projectes seleccionats rebran finançament sense interessos ni avals (fins al 90% del cost del projecte), acompanyament i assessorament tècnic durant un període d'entre 12 i 24 mesos, formació pràctica per a garantir la sostenibilitat i el creixement del negoci i suport per a la creació de xarxes i aliances amb altres entitats i emprenedors.

És tindrà en compte, especialment, que els majors lideren els projectes i aporten la seua visió i experiència en àmbits com la cura de persones dependents, l'economia verda, la sostenibilitat o les energies renovables i qualsevol que incorpore impacte social o ambiental.

Els emprenedors comptaran amb mentorització, assessorament expert, assistència tècnica en l'elaboració del seu pla de negoci i accés a serveis tècnics i formatius proporcionats per l'Agència Local.

Els beneficiaris han de comprometre's a aportar almenys el 10% del cost total del projecte, assistir a formacions programades i mentories, i complir amb obligacions fiscals i de seguretat social.

En la primera edició celebrada en 2024, els programes triats van estar relacionats amb el cotxe compartit, l'assistència a persones majors, l'artesania del reciclatge, la recuperació de llibres i la formació d'emprenedors.

Destacats