Ja es poden sol·licitar les beques "Joves Talents" de la Càtedra de Canvi Climàtic de la UA

El programa concedeix 3 beques, que inclou un acompanyament pedagògic i psicosocial, i el termini de sol·licituds finalitza el 10 de novembre

Guardar

becas jóvenes talentos
becas jóvenes talentos
La Càtedra de Canvi Climàtic de la Universitat d'Alacant, impulsada per Aigües d'Alacant, busca talent entre els nous estudiants universitaris del curs 2023-2024. Per això, ha llançat el programa de beques "Joves Talents" per a fer costat a joves acadèmicament brillants amb recursos econòmics limitats. En total, en aquesta convocatòria es concediran tres beques de 1.500€, el pagament íntegre de la matrícula, així com assessorament i acompanyament individualitzat per a fomentar el desenvolupament formatiu. El termini de presentació de sol·licituds s'estén fins divendres que ve 10 de novembre.El professor i investigador Jorge Olcina, director de la Càtedra, destaca que les beques estan a la disposició de tot l'alumnat que haja inclòs entre les seues preferències d'estudi aquelles titulacions relacionades amb el canvi climàtic, la sostenibilitat o la gestió de l'aigua, entre altres. "Busquem talent universitari en totes les àrees de coneixement vinculades al clima i a l'aigua, per a impulsar entre tots la lluita contra el canvi climàtic", expressa Olcina. Al mateix temps, reconeix que avançar en la gestió sostenible dels recursos hídrics "es fa encara més prioritari en un territori com el de la província d'Alacant, tan afectat pels efectes de la crisi climàtica".Per a Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible, Equitat i Acció Social d'Aigües d'Alacant, les beques "s'emmarquen en la línia estratègica de generació d'oportunitats educatives que promou l'empresa". Així mateix, Navarro assenyala que juntament amb altres eixos, com la millora de l'ocupabilitat i la creació de comunitats sostenibles, aquest programa d'ajuda acadèmica "va directament encaminat al suport de col·lectius vulnerables i s'alinea amb el Pla Estratègic 2022-2027 d'Aigües d'Alacant i la nostra filosofia de no deixar a ningú arrere en cap àmbit".

Ajudes econòmiques i assessorament

Cadascuna de les tres beques "Joves Talents" que es concediran en aquesta convocatòria 2023-24 està composta per tres partides diferenciades: 1.500€ per a materials i despeses necessàries per a la formació acadèmica, el pagament de la matrícula íntegra, en el cas que el sol·licitant no haja obtingut la beca d'estudis atorgada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, així com un programa d'acompanyament universitari.La iniciativa està destinada a fomentar el desenvolupament formatiu universitari de joves amb un alt rendiment escolar, però amb un entorn econòmic complex que els pot dificultar cursar una carrera en la universitat. D'aquesta manera, la part econòmica es complementa amb un acompanyament pedagògic i psicosocial a càrrec d'una entitat social que estarà compost per un seguiment personalitzat de cada persona becada, així com per tres sessions grupals en cada curs acadèmic per a potenciar el desenvolupament motivacional i competencial de l'alumne o alumna.

Requisits i com sol·licitar la beca

Per a poder optar a aquesta ajuda, els candidats han d'haver sol·licitat la beca al Ministeri d'Educació i Formació Professional per a cursar estudis universitaris en el curs acadèmic 2023-24; estar matriculats en la Universitat d'Alacant, en el primer curs dels estudis de Grau en Geografia, Biologia, Ciències de la Mar, Geologia, Química, Dret, Economia, Turisme, Sociologia, Enginyeria Civil o Enginyeria Química; tindre una nota mitjana de les seues qualificacions de batxillerat o de cicles formatius superior a 8,5 sobre 10; així com residir i estar empadronats en el municipi d'Alacant.Tota la documentació requerida, tant els requisits exigits com el curriculum vitae, la carta de motivació i la còpia del DNI, haurà de presentar-se per instància general. Les bases completes de la convocatòria es poden consultar en el Butlletí Oficial de la Universitat d'Alacant.

Sobre la càtedra

La Càtedra de Canvi Climàtic va sorgir a principis d'aquest any 2023 com una iniciativa conjunta entre la Universitat d'Alacant i Aigües d'Alacant, per a "impulsar la col·laboració entre el món empresarial i l'educatiu enfront del repte climàtic global".És dirigida pel catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional en la UA i director del Laboratori de Climatologia, Jorge Olcina, un dels investigadors i divulgadors més prestigiosos del país. Al llarg de l'any, segons apunten des de la mateixa universitat, s'ha convertit en un nucli de reflexió, debat i investigació entorn de la temàtica mediambiental, desenvolupant diferents programes formatius, d'investigació i divulgació que contribueixen a ampliar i difondre els coneixements en aquesta matèria.
Destacats