L'elecció de la Bellea del Foc de les Fogueres 2024 tornarà a celebrar-se a l'abril

Així ho han acordat per majoria els membres de la Federació de Fogueres amb la volta al calendari existent abans de la pandèmia de la covid

Guardar

hogueras
hogueras
Els actes de les Fogueres de Sant Joan a Alacant fins al mes de juny tornaran a regir-se pel calendari que estava establit abans de la pandèmia de la covid. Així ho ha decidit la Federació de Fogueres de Sant Joan que ha votat hui en l'assemblea celebrada la idioneidad o no de tornar al calendari prepandèmia. Finalment, el resultat de la votació ha revelat que una àmplia majoria, 141 vots en total, estaven a favor del retorn de les anterior dates. Els vots en contra comptabilitzats han sigut 54 i hi ha hagut una abstenció.Un dels principals canvis que s'han decicido hui en la seu de la Federació afecta a la data en la qual es coneixerà qui serà la nova Bellea del Foc i les seues dames d'honor en les festes de Fogueres 2024. D'aquesta manera, l'elecció de la màxima representant d'aquests festejos i les seues dames d'honor es es durà a terme els dies 12 i 13 d'abril i les gales de candidates se celebraran el cap de setmana del 6 i 7 d'aqueix mateix mes.Un altre dels canvis importants ha sigut que el certamen artística es tornarà a celebrar durant el mes de novembre. A més, també s'ha avançat un dia l'entrada de bandes: es realitzarà el 8 de juny, encara que de manera excepcional a causa de les eleccions europees que se celebren el 9 de juny del pròxim any 2024.

Dates de les mascletàs

A més de l'aprovació per a la volta a l'anterior calendari d'actes, en l'assemblea de hui també s'han anunciat les dates de les pròximes mascletàs que es dispararan al llarg de l'any abans de la celebració dels dies grans de Fogueres el mes de juny.Així, aquests són alguns dies en què la ciutat d'Alacant s'omplirà de soroll i olor de pólvora amb motiu dels trets pirotècnics: dissabte 30 de setembre, diumenge 5 de novembre, diumenge 3 de desembre, diumenge 14 de gener, diumenge 18 de febrer o diumenge 3 de març, entre altres dates.
Destacats