La pólvora torna a Alacant amb una nova mascletà aquest diumenge: hora i ubicació

L'aparcament de l'ADDA es convertirà en l'escenari improvisat d'aquest quart espectacle pirotècnic del cicle Pólvora Tot l’any

Guardar

mascleta
mascleta
Torna la pólvora a la ciutat d'Alacant. Poc més d'un mes després de la primera mascletà de l'any 2024, en Plaza Galícia, el cicle ‘Pólvora tot l’any’ de la Federació de Fogueres tornarà a fer vibrar als alacantins i alacantines aquest diumenge 18 de febrer. El soroll dels petards i la inconfusible olor de fum entre els vitors del públic tornarà a vessar de goig, festa, emoció i adrenalina la capital alacantina.La mascletà s'integra en el cicle ‘Pólvora tot l’any’, una iniciativa que té com a objectiu organitzar diferents espectacles pirotècnics al llarg de l'any per a anar calfant motors fins a la celebració de les Fogueres de Sant Joan al juny. Es tracta del quart tret d'aquest cicle després dels realitzats per la Pirotècnia Zarzoso, la Pirotècnia Valenciana i la Pirotècnia Ferrández durant els mesos de novembre, desembre i gener.Així, si el 14 de gener va ser la màgia de la il·lustre pirotècnia de Redován, guanyadora del concurs oficial en 2022, la que va donar la benvinguda a l'any, aquest mes de febrer el torn és per a la Pirotècnia Turis de València. La mascletà tindrà lloc este diumenge 18 de febrer en l'aparcament de l'ADDA a les 14 hores. Es tracta d'una jornada festiva per a gaudir del sempre animat ambient foguerer, perquè l'espectacle de soroll i pólvora estarà precedit d'un esmorzar popular organitzat per les comissions del sector set.

Calendari de mascletàs en 2024

El cicle ‘Pólvora tot l’any’ arriba a l'equador de les huit cites pirotècniques repartides en diferents racons d'Alacant com a aperitiu de les Fogueres 2024. L'Ajuntament ja ha donat a conéixer l'orde de llançament del concurs oficial, així com la pirotècnia encarregada de la Palmera que dona inici a la cremà la nit de Sant Joan. Però abans, al llarg d'aquests mesos, els amants de les mascletàs ja podran gaudir del baluern dels petards; també des d'una òptica diferent amb diversos llançaments nocturns. Aquestes són les pròximes cites pirotècniques programades en 2024:
  • Diumenge 3 de març. Sector 5, Carolines Altes, a les 14 hores.
  • Diumenge 21 d'abril. Sector 2, en les proximitats del CC Porta d'Alacant, a les 14 hores.
  • Diumenge 5 de maig. Sector 4, entorn del parc El Morant, a les 14 hores.
  • Diumenge 2 de juny. Sector 3, previsiblement al parc Joan Pau II, a les 14 hores.
  • Dissabte 15 de juny. Mascletà a les 14 hores en l'avinguda Pintor Xavier Soler
  • Del 18 al 24 de juny. Concurs de mascletàs oficials a les 14 hores en la plaça dels Estels
D'altra banda, les sempre cridaneres mascletàs nocturnes arribaran a la capital alacantina en els mesos de maig i juny. La plaça del Sol, a Carolines, serà l'escenari d'un tret pirotècnic el diumenge 19 de maig a les 23.30 hores, després del Festival de Bandes Andrés Llorens. Aquest colorit original i especial es prolongarà amb el llançament d'una nova mascletà el divendres 7 de juny a les 23 hores al carrer Francisco Muñóz Llorens, mentre que el divendres 14 de juny serà el torn de l'últim tret nocturn a les 23h coincidint amb la XII Arribada del Foc en El Corte Inglés.
Destacats