Nacho Cano posa en peus al Teatre Principal amb "Malinche Symphonic"

El músic i compositor sorprén al públic en tocar al piano "Mèxic Màgic", recorda que Mecano va començar en Llevant

Guardar

Espectacle “Malinche Symphonic” de Nacho Cano a Alacant
Espectacle “Malinche Symphonic” de Nacho Cano a Alacant

El músic i compositor Nacho Cano va alçar el dissabte dels seus seients al públic del Teatre Principal d'Alacant, on ha iniciat la gira nacional del seu espectacle "Malinche Symphonic". El membre fundador de Mecano va pujar a l'escenari per a interpretar al piano un dels temes estavella del musical "Mèxic Màgic" i al final de l'obra es va dirigir als presents per a agrair-los el seu suport, recordar que Mecano va nàixer en Llevant i destacar l'"aposta per la Cultura de l'Ajuntament d'Alacant". La representació de "Malinche Symphonic" el divendres i el dissabte ha resultat tot un èxit i aquest diumenge, a les 18 hores, completa les passades previstes a Alacant.

Aquest nou format ideat per Nacho Cano combina orquestra simfònica, banda de rock, cantants i un muntatge audiovisual per a narrar la història de Malinche, la dona que va ajudar a Hernán Cortés en la conquesta de Mèxic i símbolo del mestissatge i la unió de dues cultures.

Més de 50 artistes es pugen a l'escenari per a aquest espectacle. L'Orquestra Carlos Cruz-Deu, una banda de rock i un grup de cantants que interpreten a diferents personatges amb un muntatge diferent i sorprenent que trasllada als espectadors fins a un episodi clau de la Història.

La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, que va assistir a la representació, ha destacat que "l'espectacle és una meravella que ha aconseguit emocionar-nos a tots a través de la música i d'una història que val la pena rescatar per a posar en valor el mestissatge, les arrels comunes i la unió entre cultures".

La passada del dissabte tenia reservada una altra sorpresa al costat de l'assistència de Nacho Cano. El guanyador de dos Grammy Llatins Franco dóna Vita es trobava entre el públic i l'Orquestra Carlos Cruz-Deu va voler homenatjar-li interpretant un dels seus temes el que va aconseguir emocionar a l'artista, compositor d'èxits que ha interpretat ell mateix o ha compost per a altres artistes com Ricky Martin, Chayanne, Rocío Jurado i Luis Fonsi.

Artistes

L'Orquestra Simfònica Carlos Cruz-Deu naix gràcies a la iniciativa del jove director Manuel Jurado, al costat d'un grup de músics immigrants veneçolans que han pertangut al sistema nacional d'orquestres i cors juvenils i infantils de Veneçuela. A més, aquesta orquestra és part d'una associació que té la missió de rescatar a músics professionals que es troben sense exercir la seua professió per diverses causes, com a migració, estat d'exclusió laboral o estat irregular, permetent-los tornar a la música.

Els arranjaments musicals de "Malinche Symphonic" han sigut realitzats per Peter Hope, José Luis Colmenares i Sasha Alexander Pantchenko, director artístic de l'espectacle, basant-se en la banda sonora original de Malinche.

Destacats